Kocatepe’de yapılacak olan törenler ile ilgili olarak protokol üyeleri program öncesi tören alanına ulaştılar.

Tüm protokol üyeleri tören alanında kendilerine ayrılan yerlere oturmak için adımlarını attıklarında, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal için diğer protokol üyelerine ayrılan koltuklar yerine plastik bir sandalye ayrıldığı görüldü.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal bu duruma sinirlendi ve Valilik Protokol görevlisine hitaben, ‘Böyle bir şey yok. Afyonkarahisar Belediye Başkanına bu mu?’ dedi.

Yakısmadı

İlgili görevlinin ‘biz koltuk ayarlayacağız’ şeklindeki sözleri üzerine Burcu Köksal’ın, ‘Ayarlayın lütfen’ dediği ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un yanındaki koltuğa oturduğu görüldü.

Konu ile ilgili olarak sosyal medyada olay duyuldu ve pek çok yorum yapıldı.

Bu yorumlarda Belediye Başkanı Burcu Köksal’a karşı yapılan bu hareketin kabul edilemez olduğu, bu hareketin Başkanın nezdinde ona oy verenlere yapılan bir saygısızlık olduğu vurgulanırken, ağır ifadelerde kullanıldı.

Sorunların Çözümü İçin Adımlar Atılmalı Sorunların Çözümü İçin Adımlar Atılmalı

Öte yandan Afyonkarahisar Valiliğine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre de; Valiliğin protokolde kimin nereye oturacağına dair zaten ellerinde bir yerleşim planı olduğu, Belediye Başkanının da protokoldeki o plana göre yerinin ayarlandığı, ancak son anda İl dışından gelen Komutanların yanlarında eşlerinin de olması nedeniyle oturma düzeninde ani bir değişikliğin mecburen yapıldığı, tüm konukların oturma düzenlerinin bu nedenle değiştirilmek durumunda kalınıldığının belirtildiği öğrenildi.

Törene katılan A protokol mensuplarından bazılarının da bu nedenle ikinci sıraya oturma durumunda oldukları belirtilirken, Afyonkarahisar Belediye Başkanına karşı farklı bir tutum içerisinde olunmadığının vurgulandığı öğrenildi.

Yakısmadııı

Vatandaşlarımızda; bu durumun cereyan etmesinin üzücü olduğunu, fakat en üzücü olanın ise böylesine önemli bir zaferin yıldönümünde Afyonkarahisar’ın ve Büyük Zaferin böylesi bir olayla anılarak, Zafer Kutlamasının gölgede kalmasının Afyon'a yakışmadığını belirttiler.

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER