Çayırbağ’dan Karabağ’a büyük vefa! Çayırbağ’dan Karabağ’a büyük vefa!

Festival, Millet Parkı'ndan başlayan büyük bir yürüyüşle start aldı. Yürüyüşe İlçe Kaymakamı Emre Yeşilbaş, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, Belediye Başkanı Yaşar Kemal Kantartopu, Pazarağaç Belediye Başkanı Şevki Kar, İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Şapçı, İYİ Parti İlçe Başkanı Cemil Arısoy, AK Parti, İYİ Parti ve MHP Çay İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Festivalin devamında, Birol Karataş’ın sahibi olduğu Bizim Medya Organizasyon ve Şevket Balım farkıyla Belediye Anfi tiyatro alanında çeşitli konserler düzenlendi. İlk olarak, yöresel sanatçı Nevzat Altındağ sahne aldı ve birbirinden güzel türkülerle dinleyicileri mest etti.

Ardından, sahneye çıkan Ankaralı Ayşe, ilk şarkısıyla festival alanında bayram havası estirdi. Halkın arasına inerek şarkılarını seslendiren Dinçer, Çay'da klip çekme sözü vererek izleyicilerden büyük alkış aldı.

Çay Belediye Başkanı Yaşar Kemal Kantartopu, sahne alan sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti. Konuşmasında, dokuz yıl aradan sonra tekrar Vişne ve Eber Sarısı Festivali’ni düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kantartopu, sanatçılara ve tüm vatandaşlara festivale gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Gecenin sonunda sahneye çıkan Kolpa, "Beni İnandır Aşka", "Gurur Benim Neyime" ve daha birçok beğenilen parçayı seslendirdi. İlçe halkı, festivalin ilk gecesinde büyük bir coşkuyla doyasıya eğlendi.   

Kaynak: FADİME ÖZKARAN