Zafer Meydanı'nda sergilenen resimlerin, herkesin o gece tanık olduğu anları tekrar gözler önüne serdiğini belirten Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Bugün 15 Temmuz'un sekizinci yıldönümündeyiz. 15 Temmuz, milletimizin kahramanlığı, cesareti, korkusuzluğu ve ölüme meydan okumasıyla, Türk milletine ait olmaktan şeref ve onur duymamızı sağlayan bir geceydi” dedi.

Vali Yiğitbaşı, o gece neler yaşadı?

İhanet ve Direnişin İki Yönü

Vali Yiğitbaşı, 15 Temmuz’un iki yönü olduğunu belirtti: "Bir yanda unutulmaması gereken büyük bir ihanet, diğer yanda ise milletimizin kenetlenerek, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına muhteşem bir direniş sergilemesi. Bizler, 15 Temmuz'da bu ruhu, motivasyonu ve maneviyatı tekrar tekrar anmak ve hatırlamak istiyoruz."

Vali Yiğitbaşı, o gece neler yaşadı?

Kendi Yaşadıklarını Anlattı

Zafer Meydanı'nda sergilenen resimlerin, hepimizin o gece bir yerlerde tanık olduğu anları tekrar gözler önüne serdiğini ifade eden Vali Yiğitbaşı, kendi yaşadıklarını da anlattı: "Ben, ailemle ve 10 yaşındaki oğlumla birlikte Yeşilköy Havalimanı'na yürüdük. O gece üzerimizden savaş uçakları geçti ve oğlum ne olduğunu tam olarak anlayamadı. Ancak büyüdükçe ve o gece yaşananları öğrendikçe, milletimizin neye karşı durduğunu çok daha iyi kavrayacak. Bizler, bu geceyi ve yaşananları unutturmadan, gençlerimize, çocuklarımıza ve gelecek nesillere anlatmalıyız."

Demokrasi Şöleni ve Milli Birlik Günü’nün Önemi

15 Temmuz törenleri, Demokrasi Şöleni ve Milli Birlik Günü'nün, bu değerleri hatırlamak ve birbirimize kenetlenmek için önemli bir vesile olduğunu vurgulayan Vali Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde o gün büyük bir sınav verildiğini belirtti: "Bu millet, iradesine ipotek koymaya çalışanlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini gösterdi."

Kan donduran olay: Yenidoğan çetesi! Kan donduran olay: Yenidoğan çetesi!

Vali Yiğitbaşı, o gece neler yaşadı?

Geçmişten Alınan Dersler ve Geleceğe Verilen Mesajlar

Vali Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yassıada'da düzenlenen Mustafa Canbaz adına ödül töreninde yaptığı konuşmaya da değindi: "15 Temmuz ve 1960 darbesinin birlikte anılması, milletimizin geçmişte yaşadığı acı dönemlere bir daha izin vermeyeceğini gösteren sembolik bir anlam taşımaktadır. 15 Temmuz, milletimizin özgürlük mücadelesini, iradesine sahip çıkma azmini bir kez daha kanıtladı."

Basının Rolü ve Gerçek Hikayelerin Anlatılması

Basına önemli görevler düştüğünü belirten Vali Yiğitbaşı, "Anlatılmayan hikayeleri sizler anlatın, bizler de gençlerimizle ve çocuklarımızla bu konular üzerinde daha fazla konuşarak gerçek hayat hikayelerine sahip çıkalım ve özümüzle gurur duymaya devam edelim" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: NURBANU SOY