Kayseri’nin su sporları ve turizm potansiyelini artırma hedefiyle çalışmalarına devam eden Vali Gökmen Çiçek, Yamula Barajı'nı canlandırmak ve Kayseri'nin adeta denizi gibi değerlendirmek istediklerini dile getirdi. Çiçek, "Yamula ile ilgili büyük hayallerimiz ve projelerimiz var. Burası ıssız ve sessiz kalmayacak. Kayseri'nin denizi olacak," diyerek bölge için planladıkları projelerden bahsetti.

Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi! Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi!

AĞAÇ DİKİMİ VE DOĞAL GÜZELLİKLER

Vali Çiçek, Yamula Barajı çevresi hakkında gelen olumsuz eleştirilere de yanıt verdi. Bazı vatandaşların "Ağaç yok, çorak, niye gidelim?" gibi yorumlar yaptığını belirten Çiçek, bölgede yapılan ağaçlandırma çalışmalarını anlattı. "Bu yıl sadece Yamula çevresine 3,5 milyon ağaç diktik. Amacımız Yamula’yı yalnızca Kayseri’ye değil, tüm Türkiye’ye tanıtmak," diyerek bölgenin yeşillendirilmesi ve turizme kazandırılması için atılan adımları vurguladı.

Gw8Rxwlxcaadcr 1725866476 L V Uj69

KAYSERİ’NİN BALIK ZENGİNLİĞİ

Yamula Barajı'ndan çıkan balıkların kalitesine de dikkat çeken Vali Çiçek, "Birçok denizde balık çıkmazken, Yamula'da oldukça verimli bir balıkçılık potansiyeli var. Bu doğal zenginliği değerlendireceğiz ve Kayseri’nin ‘denizi’ olarak adlandırdığımız Yamula'yı canlandıracağız," dedi. Çiçek, etkinlik düzenleyicilerine ve olta balıkçılarına da teşekkür etti.

KUŞÇU OLTA BALIKÇILIĞI YARIŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen Kuşçu Olta Balıkçılığı Yarışması, iki gün boyunca büyük ilgi gördü. 250 yarışmacı, 6 farklı kategoride kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın sonunda düzenlenen ödül törenine, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Volkan Ersun Acar, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: ODAK HABER MERKKEZİ