Geçtiğimiz dönemde araç trafiğine kapatılan uzun çarşının günümüzde ünlü bir sucuk firmasına ait lokanta tarafından işgal edildiği görüntülendi. Uzun çarşıda yolun tam ortasına pervasız bir şekilde masa ve sandalye attığı görülen lokanta işi daha da abartarak üzerlerine bir de çadır çektiği görüntülendi. İnsanların karşıdan karşıya geçmesini engellediği ifade edilen ve yürümelerine engel olan masa ve sandalyelerin işletme tarafından daha çok kar elde etmek için Afyonkarahisar Belediyesinden habersizce konulduğu ifade edildi.

Whatsapp Görsel 2024 06 20 Saat 11.00.54 Fd6367B2

Bayram dolayısıyla böyle bir uygulama yaptıkları ifade edilen söz konusu lokantanın bayram bitmesine rağmen hala masa ve sandalyeleri kaldırmayıp kamuya ait alanda müşteri alarak para kazanmaya devam etmelerine ise anlam verilemedi. Durumu gören pek çok vatandaş “Uzun çarşı trafiğe Afyonkarahisar halkı için kapatıldı sizin için değil” diyerek tepki gösterdiği öğrenildi.

Whatsapp Görsel 2024 06 20 Saat 10.58.51 201233C8Ddd

Akılcı çözümler geliştirilmeli! Akılcı çözümler geliştirilmeli!

Zabıta daha önce de uyarmış ama…

Uzun çarşıyı girişinden itibaren kapatan lokantanın daha önce Afyonkarahisar Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından uyarıldığı ancak uyarıyı herhangi bir şekilde dikkate almadıkları iddia edildi. Çevreden pek çok şikayet olmasına rağmen dilediği gibi yol kapatan ve belediyeye adeta kafa tuttuğu belirtilen söz konusu lokanta için vatandaşların ilgili kurumun bir an evvel müdahalede bulunarak uzun çarşıda ki bu işgale son vermesini istedikleri ifade edildi.

Whatsapp Görsel 2024 06 20 Saat 10.58.51 201233C8Ddd-1

Kaynak: Ali KÜÇÜKKARTAL