Afyonkarahisar, son üç gün içinde ikinci kez depremle sarsıldı. AFAD verilerine göre, gece saat 03.14'te meydana gelen deprem, 4.4 büyüklüğündeydi ve çevre illerde de hissedildi. Daha önce 3.1 büyüklüğünde bir deprem yaşanan bölgede, art arda gelen bu sarsıntılar halkı tedirgin etti.

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN KRİTİK AÇIKLAMA

Kahramanmaraş'ta Giyim Mağazası Açılışında İzdiham! Kahramanmaraş'ta Giyim Mağazası Açılışında İzdiham!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın tehlikeli bir fay hattı üzerinde yer aldığını vurguladı. Görür, "Boyalı/Sinanpaşa-Afyonkarahisar’da 4,4 sığ bir deprem oldu. Bölge, Anadolu Levhasının doğu ve orta kesimlerinde etkili olan doğrultu atımlı fay tektoniği ile Kuzey-Güney gerilme rejimi arasında bir geçiş noktasında bulunuyor" dedi. Ayrıca, deprem Akşehir-Afyon Graben sisteminde gerçekleştiğini belirterek, bölgedeki fay hareketliliğine dikkat çekti.

49147 (1)

AFYON BÖLGESİNDE BÜYÜK DEPREM TEHLİKESİ

Prof. Dr. Ahmet Ercanlar da, bölgedeki jeotermal faaliyetlerin fay hatlarının aktif olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. "Simav Göçüntülü Kırığı ile Afyon-Akşehir göçüntülerinin birleştiği yer, 7,2'lik bir depreme gebedir. Kaplıcalar ve kızık alanlar, kırıkların diriliğini gösteriyor" diyerek bölgedeki yapılaşmanın sağlam temeller üzerine kurulmasının önemini vurguladı.

Kaynak: ODAK HABER MERKKEZİ