Dün akşam saatlerinde ODAK’ın özel haberi olarak tüm kamuoyuna o soruşturmanın neticesi açıklandı.

İşte o soruşturma dosyasındaki bir ayrıntı dikkat çekici.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla konuyu tüm yönleriyle inceleyen Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün deneyimli ekipleri önce Belediyede bazı kişilerin ifadesini aldılar.

O ifadelerden hareketle Belediye asansörlerindeki güvenlik kamera kayıtlarına el koyan ve kapsamlı inceleme yapan TEM Ekipleri, görüntülerde ellerinde çantalar olan iki kişiyi tespit ettiler.

Bu kişilerin kim olduğuna dair Belediye çalışanlarından isim tespiti yapamayan ekipler, Emniyet ve istihbarat havuzundan elde ettikleri bilgiler ile bu kişilere ulaştılar.

17.04.2024 tarihinde saat 14:00:19 sıralarında asansöre ellerinde siyah renkli bavul tipi çanta bulunan orta yaşlarda iki erkek şahsın girdiği, şahısların açık kimlik bilgilerin yönelik yapılan araştırmada, belediye hizmet katında “böcek-ses kayıt cihazı vb.” araması yapan kişilerin Saltuk Savaş DOLU ve Armağan ZEREN isimli şahıslar oldukları tespit edildi.

Bu kişilerin adreslerine ulaşan TEM Ekipleri her ikisinin de ayrı ayrı ifadelerinin alınmasını sağladı.

Saltuk Savaş DOLU’nun 07 Mayıs 2024 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alındı.

Dünkü ODAK’ın haberinde de yer alan o ifadelerde ilginç bazı bilgilere de ulaşıldı.

İŞTE O İFADE...

" Macro3 Elektronik Güvenlik isimli şirketin sahibiyim. ... 15/04/2024 tarihinde kendisini Aykut olarak tanıtan şahıs beni aradı. "seni Yüntaş şirketinin genel müdürü Kemal Beyle tanıştıracağım" dedi.

Daha sonra kendisini Kemal olarak tanıtan şahıs aradı, üçlü konferans görüşmesi yaptık. Belediye binasında güvenlik araması yapmak istediklerini söylediler. 17/04/2024 tarihinde Afyonkarahisar belediye binasında güvenlik araması yapmak üzere anlaştık. 16/04/2024 günü Afyonkarahisar'a geldim ve Yüntaş şirketinde Kemal beyle buluştuk.

17/04/2024 günü sabah da iş arkadaşım Armağan Zeren Afyonkarahisar'a geldi.

Birlikte Yüntaş'ta buluştuk.

Akabinde aynı gün saat 13.20 sıralarında Kemal, Armağan ve ben belediye binasına geçtik.

Yanımızda bulunan siyah tekerlekli valiz içerisinde spekturum analizör, termal kamera, sinyal dedektörü, teleskop kamera bulunuyordu.

Yaklaşık 2 saat boyunca belediye başkanının makam odasında ve bir başkan yardımcısının odasında elektronik ve teknik güvenlik kontrolü çalışması yaptık.

Arama çalışmamızda başkanın makam odasında ve başkan yardımcısının odasında ortam dinleme ve izleme yapma kabiliyeti olan herhangi bir cihaz ya da materyal bulamadık.

Yaklaşık 2 saat boyunca makam odasında arama yaptık, her yeri aradık.

Yaklaşık 20 yıldır bu işi yaparım.

İçeride herhangi bir böcek ya da casus dinleme cihazı bulunması halinde mutlaka tespitini yapardık.

Sadece belediye binası içerisinde bizim de kullanmış olduğumuz asansör içerisinde bir adet kamera olduğunu binadan ayrıldığımız sırada fark ettik. Asansör içerisindeki kamera kayıt cihazına herhangi bir müdahalemiz olmadı. Sadece Kemal beye asansör içerisinde kamera olduğunu ilettik.

Arama sırasında herhangi bir cihaz bulamadığımızın bilgisini Kemal Beye verdik. Burcu Köksal ile hiç görüşmedik. Bildiğim kadarıyla asansör herkesin ortak olarak kullandığı asansördü. Makam odasında arama sırasında yanımızda Yüntaş şirketininin müdürü Kemal bey dışında açık kimlik bilgilerini bilmediğim 7-8 kişi vardı.

İnternet haber kaynaklarında asansör ve makamdan kamera çıktığına dair haberler içeriklerindeki video görüntülerini izledim.

14 saniyelik video görüntüsünde; böcek olduğu iddia edilen yerde siyah elektrik bantları bulunuyordu.

Orada herhangi bir cihaz bulunmadı.

Delik siyah elektrik bantlarıyla kapalıydı ancak biz bantları söktük.

Hatta 14 saniyelik görüntüde içeride bulunan şahıslar ben, Armağan bey ve Kemal beydir.

Arama yaptığımız esnada görüntüleri kimin çektiğini bilmiyorum.

Görüntüler bilgimiz dışında çekildi.

Biz de mağdur olduk.

Oda içerisindeki tadilat biz güvenlik araması yaptıktan sonra başlamış.

Arama yaptığımız esnada odada tadilat başlamamıştı”

ASKER EMEKLİSİ KİŞİ DE İFADE VERDİ;

Makam odasında böcek ve gizli kamera arayan diğer kişi olan emekli asker Armağan ZEREN'in ifadesi de ilginç...

İŞTE O İFADE

"Zeren Güvenlik ve Danışmanlık isimli şirketin sahibiyim.

Aynı zamanda emekli askerim.

Şirketim elektronik güvenlik danışmanlığı alanında hizmet verir.

Aykut ve Kemal bey 15/04/2024 tarihinde iş arkadaşım Saltuk Savaş Dolu ile iletişime geçerek Afyonkarahisar Belediye binasında güvenlik araması yapılmasını istemişti.

Afbel isimil otelde Saltuk ile buluştuk.

Buradan önce Saltuk ile Yüntaş firmasına gittik.

Burada Kemal beyle buluştuk.

Oradan da aynı gün hatırlamadığım saatte Saltuk ve Kemal beyle Afyonkarahisar belediye binasına geçtik.

Yanımızda bulunan siyah tekerlekli valiz ve el çantamızın içerisinde sinyal tespit cihazı, hat kontrol cihazı, pasif dedektör, aktif dedektör, spekturum analizör, termal kamera, sinyal dedektörü, teleskop kamera bulunuyordu.

Yaklaşık 2 saat boyunca belediye başkanının makam odasında, toplantı odasında ve bir başkan yardımcısının odasında elektronik ve teknik güvenlik kontrolü çalışması yaptık.

Arama çalışmamızda başkanın makam odasında, toplantı odasında ve başkan yardımcısının odasında ortam dinleme ve izleme yapma kabiliyeti olan herhangi bir cihaz ya da materyal bulamadık.

Yaklaşık 24 yıldır bu işi yaparım.

İçeride herhangi bir böcek ya da casus dinleme cihazı bulunması halinde mutlaka tespitini yapardık.

Sadece belediye binası içerisinde bizim de kullanmış olduğumuz asansör içerisinde bir adet kamera olduğunu binadan ayrıldığımız sırada fark ettik. Asansör içerisindeki kamera kayıt cihazına herhangi bir müdahalemiz olmadı. Sadece Kemal beye asansör içerisinde kamera olduğunu ilettik. Arama sırasında herhangi bir cihaz bulamadığımızın bilgisini Kemal Beye verdik.

Burcu Köksal ile hiç görüşmedik. Bildiğim kadarıyla asansör herkesin ortak olarak kullandığı asansördü.

Makam odasında arama sırasında yanımızda özel kalemden sekreter bayan, Yüntaş şirketininin müdürü Kemal bey, tadilat için gelen ekipten 4 kişi bulunuyordu. Toplam 8 kişiydik.

Bunların dışında kimse yoktu.

Güvenlik araması karşılığında Yüntaş firmasına danışmanlık hizmet bedeli adı altında 66.000 TL bedelli bir fatura kestik.

Ödeme bana ait Zeren Güvenlik Danışmanlık Şirketine yapıldı.

İnternet haber kaynaklarında asansör ve makamdan kamera çıktığına dair haberler içeriklerindeki video görüntülerini izledim.

14 saniyelik video görüntüsünde; böcek olduğu iddia edilen yerde siyah elektrik bantları bulunuyordu.

Orada herhangi bir cihaz bulunmadı.

Delik siyah elektrik bantlarıyla kapalıydı ancak biz bantları söktük.

Hatta 14 saniyelik görüntüde içeride bulunan şahıslar ben, Saltuk bey ve Kemal beydir. Arama yaptığımız esnada görüntüleri kimin çektiğini bilmiyorum. Görüntüler bilgimiz dışında çekildi.

Biz de mağdur olduk. Oda içerisindeki tadilat biz güvenlik araması yaptıktan sonra başlamış.

SAĞLI SOLLU BARO ADAYI SAĞLI SOLLU BARO ADAYI

Arama yaptığımız esnada odada tadilat başlamamıştı.

Yaptığımız arama sırasında görüntü kaydı almadık.

Herhangi bir fotoğraf çekmedik. Tutanak tutmadık ... "

KENDİ KENDİLERİNİN YALANINI ORTAYA ÇIKARDILAR

İŞTE O SATIRLAR...

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının müzekkeresine yazılı cevap veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, ‘Özel şirkete ya da belediye şirketine yaptırılmamıştır. Hazırda bulunan kişilerce işlem yapılmıştır" şeklinde belirtmesine rağmen, kime yaptırıldığının gizlenmeye çalışıldığı, tarama işlemini yapan Zeren Güvenlik Danışmanlık Şirketi yetkililerinin el konulan güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi neticesinde kolluk tarafından tespit edilmesi üzerine soruşturma derinleştirildi.

Bu soruşturmada ilgili şirketin yetkililerinin verdikleri ifadelerde Yüntaş tarafından 66 bin TL para ödendiği de öğrenildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

İŞTE AFYON CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ KARARI

İddiaya konu olayın gerçek olmadığı anlaşıldığından olay ve şüpheli/şüpheliler hakkında kamu adına KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,

Karara süresinde itiraz edilmemesi yada itirazın ret ile sonuçlanması halinde Burcu KÖKSAL hakkında Suç Uydurma ve İftira suçlarından soruşturma yürütülmek üzere GEREĞİNİN TAKDİR VE İFASINA,

5320 sayılı Kanunun 16.maddesi uyarınca kararın bir suretinin soruşturmada görev alan kolluk birimine; birer suretinin ise idari olarak gereğinin takdiri için Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na GÖNDERİLMESİNE,

Kararın ihbar eden/mağdur vekiline TEBLİĞİNE,

Kararın 02/05/2024 tarihinde bilgi edinme talebi hakkında dilekçe ibraz eden Mehmet ZEYBEK'e TEBLİĞİNE,

Söz konusu karara karşı tebliğ tarihinden itibaren yasal süre olan 15 gün içerisinde Afyonkarahisar Sulh Ceza Hakimliği'ne doğrudan veya Cumhuriyet Başsavcılığımız aracılığıyla itiraz edilebileceğine,

itirazın reddedilmesi halinde CMK'nun 173/3. maddesi uyarınca itiraz edenin, itiraza ilişkin giderleri ödemeye mahkum edileceğinin ihtarına, CMK'nun 172. ve devamı maddeleri gereğince karar verildi. 

İŞTE DÜN AKŞAMKİ O ÖZEL HABER! 

BÖCEK KONUSUNDA NE KARAR VERİLDİ? BÖCEK KONUSUNDA NE KARAR VERİLDİ?

Kaynak: ODAK ÖZEL HABER