Bakan Uraloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yerköy-Kayseri hızlı tren hattının, Ankara-Sivas hızlı tren hattıyla entegre edileceğini belirtti. Bu entegrasyon sayesinde Kayseri'nin de YHT konforuyla tanışacağını ifade eden Uraloğlu, Yerköy İstasyonu'nun hizmete açıldığını ve projenin hızla ilerlediğini vurguladı.

PROJE HEDEFLERİ VE DETAYLARI

Bakan Uraloğlu, Kayseri'ye yönelik olarak başlatılan projede, Yerköy, Cakcak ve Kayseri Düver bölgelerinde şantiyelerin kurulduğunu ve faaliyetlerin hızla devam ettiğini belirtti. Yenifakılı bölgesindeki şantiyenin de kurulmakta olduğunu aktaran Uraloğlu, toplamda 21 tünel, 18 demiryolu köprüsü, 224 menfez, 27 üst geçit ve 92 alt geçit inşa edileceğini açıkladı.

Ankara-Kayseri hattının tamamlanmasıyla, yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma kapasitesine ulaşılacağını belirten Bakan Uraloğlu, seyahat süresinin 7 saatten 1 saat 45 dakikaya düşeceğini söyledi. Ayrıca, Ankara-İstanbul hattıyla da bağlantı sağlanarak Kayseri'den İstanbul'a 5,5 saatte ulaşım imkanı sunulacak.

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

PROJENİN EKONOMİK VE SOSYAL KATKILARI

Bakan Uraloğlu, hızlı tren projelerinin yalnızca ulaşımı hızlandırmakla kalmayıp, turizm ve ticareti de canlandıracağını ifade etti. 242 milyon euro'luk bir yıllık kazanç hedeflendiğini belirten Uraloğlu, bu kazancın işletme bakım maliyeti, yolcu ve yük taşımacılığında zaman tasarrufu ile karbon salınımının azaltılması sayesinde elde edileceğini söyledi.

DEMİRYOLU YATIRIMLARI VE GELECEK PLANLARI

2002-2024 yılları arasında demiryollarına yapılan yatırımlara da değinen Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin demiryolu hat uzunluğunun 10 bin 948 kilometreden 13 bin 919 kilometreye çıkarıldığını ve 2 bin 252 kilometre hızlı tren hattı inşa edildiğini belirtti. 2053 yılına kadar demiryolu hat uzunluğunun 29 bin kilometreye çıkarılmasının hedeflendiğini ifade eden Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesiyle seyahat süresinin 80 dakikaya indirileceğini müjdeledi.

Bakan Uraloğlu, açıklamasını, "Bugüne kadar YHT hatlarımızda yapılan toplam yolculuk sayısı 89 milyonu geçti. Hedefimiz, demiryolu ağımızı genişleterek ülkemizin her köşesine hızlı ve güvenli ulaşım sağlamak" diyerek tamamladı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ