22 Eylül 2024 tarihinde saat 23.00 sıralarında İstanbul Ümraniye’de yaşanan olay, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde devriye gezen polis ekipleri, çeşitli suçlardan 26 ayrı kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) isimli şüpheliyi gözaltına almak istedi. Ancak bu sırada zanlı, bir polis memurunun silahını alarak polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı.

Polis memurları karşılık verdi ancak çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit oldu. Olay sonrasında gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANNE PINAR GEÇTİ’DEN DUYGUSAL AÇIKLAMALAR

Olayın ardından katil zanlısının annesi Pınar Geçti, kamuoyuna yönelik duygusal bir açıklama yaptı. Oğlunun bu duruma düşmesinde devleti sorumlu tutan anne, şu ifadeleri kullandı: "Keşke polisimiz değil de ben ölseydim. O silah bana gelseydi. Ben kurşunlara gelseydim. O kadar karakollara gittim, devletime yalvardım. Oğlum madde bağımlısı, madde kullanıyor dedim ama bir şey yapılmadı."

Pınar Geçti, oğlunun 26 ayrı suç kaydına dikkat çekerek, devletten yardım istediğini ve oğlunun tedavi edilmesi gerektiğini birçok kez dile getirdiğini belirtti.

"KEŞKE POLİSİMİZE DEĞİL DE BANA GELSEYDİ, BEN ÖLSEYDİM"

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın ailesine başsağlığı dileyen Pınar Geçti, olaydan duyduğu büyük üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi:

İYİ Parti'den sert eleştiri! İYİ Parti'den sert eleştiri!

"Keşke polisimize değil de bana gelseydi, ben ölseydim. O benim kafama gelseydi. Ailesine Allah sabır versin, gerekirse ailesinin yanına da gitmeyi düşünüyorum."

Anne Pınar Geçti, hem olayın derin üzüntüsüyle baş etmeye çalışırken hem de toplumdan gelen tepkilere karşı kendini savundu. Kendi yaralandığını da belirterek, "Ben de bir anneyim, bir babayım. Polisimizin ölmesine gerçekten çok üzgünüm" dedi.

TOPLUMDA YANKI UYANDIRDI

Olay, Türkiye genelinde geniş yankı uyandırırken, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz için taziye mesajları paylaşıldı. Toplum, polislerin güvenliği için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini vurgularken, zanlının annesinin açıklamaları sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

  

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ