Üstelik bu buharlaştırma operasyonu noter onaylı bir şekilde yapıldı.

Belediye Başkanlığı Kum Ocağı alanı içerisinde bulunan Belediyeye ait Yediemin deposundaki otomobil ve motosikletler akıllara durgunluk verecek bir şekilde planlanarak buharlaştırıldı.

Ehliyetten sonra diploma dalaveresi! Ehliyetten sonra diploma dalaveresi!

Çok sayıda otomobil ve motosikletin ortadan kaldırıldığı ise Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından göreve yeni seçilen Belediye Başkanı Hüseyin Atlı tesadüfen öğrendi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

ÇAY Belediyesine ait olan Yediemin deposuna çeşitli tarihlerde icra müdürlüğü, kamu hacizleri ile trafik suçları nedeniyle trafikten men edilen otomobiller ve motosikletler teslim edilmekteydi.

Üç yüzden fazla olduğu tespit edilen Belediyeye ait olan Yediemin deposundaki otomobil ve motosikletler dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı’nın talimatıyla olduğu iddia edilen bir devir teslim sözleşmesiyle Yasin Akyıl ismindeki bir şahsa devredildi.

NOTER ONAYI İLE DEVİR!

Belediye adına Belediye Destek Hizmetleri Müdürü olduğu ifade edilen Erhan Keçeli, Çay İlçe Noterine giderek 02.03.2017 tarihinde 000812 yevmiye nolu sözleşme ile üç yüzden fazla otomobil ve motosikletin bulunduğu Yediemin deposundaki tüm mevcudu Sakarya ilinden bir adres gösteren Yasin Akyıl’a devir etti. Çay noterliğince tasdiklenen 6 maddelik sözleşmede yer alan araçlar ve motosikletler jet hızıyla başka bir yere nakledildikten sonra bir daha izine rastlanamadı.

BELEDİYE MECLİS KARARI YOK

Belediye adına noter sözleşmesiyle üç yüzden fazla araç ve motosikleti Yediemin sıfatı ile temlik eden Erhan Keçeli’nin bu sözleşmeyi imzaya yetkisi olduğuna dair her hangi bir Başkanlık kararı ve Meclis Kararı bulunmazken, noterde imzalanan sözleşmede Belediye evrakları arasında bulunamadı. Belediyenin Yediemin deposundan başka bir yere nakledilen araçlar ile motosikletlerin preslenip daha sonra bilinmeyen bir adrese nakledildiği öğrenildi.

YENİ BAŞKAN HÜSEYİN ATLI TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Bazı vatandaşların Belediyeye Yediemin deposundaki araç ve motosikletlerini geri almak için müracaat etmeleri sonrasında mallarını bulamamaları üzerine, Başkan Hüseyin Atlı’ya müracaat etmeleriyle olaydan haberdar olan yeni Başkan Atlı, olayı araştırmasına rağmen; Belediye Meclis Kararlarında ve Belediye evraklarında Yediemin deposunun akibeti ile ilgili bir bilgiye ulaşamadı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığına yapılan başvurularda da bugüne kadar bir neticenin alınamadığı, Çay Noterliğinden bu sözleşmenin istenmesine rağmen de kendilerine Belediyenin bu konuda taraf olmadığı gerekçesiyle belgenin verilmediği öğrenildi.

ODAK O SAKLANAN BELGELERE ULAŞTI

Çay Noterliğinin Belediyeye vermediği o sözleşmeye ODAK Muhabirleri ulaştı. 03.03.2017 tarihli ve 000812 – 000756 yevmiye no ile dışarıda hazırlanmış olan sözleşmeyi onaylayan Çay Noterliğinin belgesinin 6 maddeden ibaret olduğu o sözleşmenin onaylanan eklerinde de 306 madde halinde motosiklet ve otomobiller ile çeşitli araçların Yediemin deposuna teslim tarihi, plaka no, cinsi, motor no, şasi no gibi bilgilerin yer aldığı görülüyor. Noter belgesinde ayrıca bu araçların tamamını teslim alan Yasin Akyıl ile devir eden Erhan Keçeli’nin nüfus ve adres bilgileri yer alıyor.

BELEDİYE AVUKATI BU İŞİN NERESİNDE?

Çay Belediyesinin Yediemin deposundaki malların Belediye Meclis Kararı olmaksızın akıllara durgunluk veren bir şekilde başkasına devir edilip ortadan kaybedilmesiyle ilgili olarak o tarihteki Belediye Avukatı Erkan Dursun’un da ifadesinin alınmasının gerektiğini ifade eden bazı Çaylılar, ‘Avukat Beyin kardeşinin de Yediemin deposu var. Belediyenin Yediemin deposu kapatılsın, biz tek kalalım mantığı ile böyle bir olayın içinde olma ihtimalleri olabilir, kendisinin de bu konuda bilgisinin ve ifadesinin alınması olayı aydınlatabilir’ dediler.

ODAK ÖZEL HABER / MEHMET EMİN GÜZBEY

Editör: Fadime Özkaran