Tüm liste ülkemizin farklı yerlerinde konumlanıyor ve oldukça ulaşılabilir lokasyonlar. Siz de evlilik heyecanı ve stresi sonrası pasaport ve vize işlemleri ile uğraşmadan huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız bu liste tam size göre! Harika balayı rotaları ile dikkat çeken güzel ülkemizin en romantik 10 balayı bölgesini aşağıda sizin için listeledik. O zaman unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak isteyen çiftleri listeye birlikte göz atmak için aşağıya alalım. İşte Türkiye balayı rotaları...

Original Bodrumda Balayi.jpg

2024 Yılının En Popüler Balayı Rotaları! 2024 Yılının En Popüler Balayı Rotaları!

1. Olimpos: Doğanın Kucağında Romantik Bir Kaçış

Olimpos 3

Türkiye balayı rotaları listemizin ilk sırasında yer alan Olimpos, gerek doğası gerekse tertemiz denizi ile balayı planı yapan çiftler için oldukça keyifli bir alternatif. Kumluca’ya bağlı olan antik kent Olimpos, özellikle kamp yapmaktan hoşlanan çiftlerin bir numaralı tercihi olacaktır. Öte yandan sakin bir balayı tatili planlayanlar bu bölgede bulunan ağaç evlerde konaklayabilir. Olimpos, tüm güzelliği ile size huzur dolu bir doğa vadediyor.

Olimpos'ta Konaklama ve Caretta Caretta Deneyimi

Kumluca’da bulunan lüks ve butik otellerde konaklayarak yalnızca 10 dakika uzaklıkta bulunan Olimpos sahilini de tatil planınıza ekleyebilirsiniz. Bu bölgenin Caretta Caretta yuvalama alanı olduğunu ve koruma altında bulunduğunu unutmayın. Tatilinizde minik caretta carettalar ile karşılaşabilir ve onların denize yolculuğuna şahit olabilirsiniz.

2. Kapadokya: Sihirli Peri Bacaları ve Renkli Balonlar

K A P A D O K Y A

Sakin balayı rotaları arasında ilk dikkat çeken seçeneklerden biri şüphesiz büyüleyici doğası ile Kapadokya olabilir. Her mevsim balayı tatili için tercih edilen bölge, Peri Bacaları’nın sihirli görünümü ile romantik anlarınızı unutulmaz kılacaktır.

Kapadokya'da Balon Turları ve Cave Oteller

Bölgenin enfes lezzetlerini tadabileceğiniz ve romantik akşamlar geçirebileceğiniz Kapadokya’da açık havalarda rengarenk balonlarla gökyüzü turu yapabilirsiniz. Kapadokya’nın mistik mimarisi ile dizayn edilen cave otellerde konaklayabilir ve bu eşsiz güzellikteki tatil yöresini terasınızdan seyredebilirsiniz.

3. Marmaris: Doğa ve Tarih İç İçe

M A R M A R İ S S

Özellikle bahar döneminde evlenen çiftler için bir başka keyifli ve huzurlu rota şüphesiz Marmaris olacaktır. Marmaris, doğası ve yöresel tatları ile her zaman kendine hayran bırakmayı başarıyor.

Marmaris'te Konaklama ve Balayı Turları

Muhteşem Marmaris koylarında balayı turlarına katılmak, bölgenin tarihi dokusunu yakından görmek ilham verici olacaktır. Kentin sıcacık atmosferiyle doğayla ve tarihle iç içe bir balayı geçirmek isteyenler için Marmaris öneri listemizin başında geliyor.

4. Alaçatı: Taş Evler ve Rüzgar Sörfü

A L A C A T I

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir kasaba olan Alaçatı, harikulade bir balayı rotası olmasının yanı sıra Türkiye’nin en ünlü rüzgar sörfü noktalarından biridir. Alaçatı, taş evleri, tarihi dokusu ve ünlü rüzgar sörfü alanları ile balayı tatil planı yapan çiftler arasında da oldukça popülerdir.

Alaçatı'da Yapılacaklar

Alaçatı tatilinizde hem pırıl pırıl denizde yüzüp hem de rüzgar sörfü yapabilirsiniz. Köy meydanındaki küçük işletmelerde oturabilir ve geleneksel Türk lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca Alaçatı çevresindeki plajlar da oldukça keyiflidir, mutlaka tatil rotanıza birkaç plaj eklemenizi öneriyoruz.

5. Dalaman: Yeşil ve Mavinin Enfes Birleşimi

Dalaman C

Son seçimleri bilen anket firması yeni anket yayınladı: O parti liderliği geri aldı! Son seçimleri bilen anket firması yeni anket yayınladı: O parti liderliği geri aldı!

Yeşil ve mavinin enfes birleşimi ile dikkat çekici bir balayı rotası sunan Dalaman, Türkiye’de balayına gidilecek yerler arasında en gözde seçeneklerden biri. Dalaman’ın tertemiz denizinin tadını çıkararak yorgunluğunuzu atabilir ve büyülü doğasını keşfe çıkabilirsiniz.

Dalaman'da Rafting ve Doğal Güzellikler

Dalaman Çayı’nda rafting yaparak adrenalini damarlarınızda hissedebilirsiniz. Ülkemizin en keyifli balayı tatil rotaları arasında yer alan Dalaman, Akdeniz iklimine sahip olduğu için ilkbahar ve sonbahar ayları balayı tatil planı için şahane seçimler olacaktır.

6. Fethiye: Doğa ve Macera Dolu Bir Balayı

F E T H İ Y E-1

Doğasıyla ve deniziyle göz kamaştıran Fethiye, özellikle doğa ile iç içe bir balayı tatili arayan çiftlerin bir numaralı tercihi oluyor. Parıldayan denizi ile görenleri kendine hayran bırakan Fethiye’de adrenalin tutkunları için yamaç paraşütü yapma imkanı bulunduğunu da hatırlatmak isteriz.

Fethiye'de Butik Oteller ve Keşifler

Özellikle butik oteller ve bungalov tatili için uygun olan ilçede, az sayıda da olsa lüks otel bulunduğunu ekleyelim. Keşif dolu bir balayı tatili hayal eden çiftler için Fethiye kesinlikle not alınmalı.

7. Kaş: Türkiye'nin En Temiz Plajları

K A Ş

Türkiye’nin en temiz ve en güzel plajları denince akla ilk gelen seçeneklerden biri Kaş olacaktır. Balayı tatili için tercih edilebilecek keyifli rotalardan biri olan Kaş, tertemiz denizi ile sizi her zaman güzel ağırlar.

Kaş'ta Konaklama ve Tekne Turları

Konaklama seçeneklerinin her bütçeye uygun olmasıyla bilinen Kaş’ta bütçenize uygun dilediğiniz otelde konaklayabilirsiniz. Kaş tatilinizde tarihi yerleri ziyaret edebilir ve maviliklere doğru keyifli bir tekne turuna çıkabilirsiniz.

8. Assos: Gizemli Doğanın Kucağında

Assos

Türkiye balayı rotaları listemize gizemli doğası ile dikkat çeken Assos ile devam ediyoruz. Dar ve virajlı yolların sonunda ulaşılan bu cennet, sakin denizi ve muhteşem doğası ile huzurlu bir balayı tatili geçirmeniz için ideal bir rota sunuyor.

Assos'ta Tarih ve Doğa

Burada sadece deniz tatili değil, antik liman ve antik kent gibi yerleri gezerek kültür tatili de yapabilirsiniz. Tarihi yerleriyle tatilinizi renklendirecek olan Assos, romantik bir balayı tatili için listeye eklenebilecek keyifli seçeneklerden biri.

9. Bozcaada: Sakin ve Romantik Bir Kaçış

Bozcaada

Evlilik sürecinin tatlı yorgunluğunu biraz olsun atabilmek için sakin tatil rotalarından biri olan Bozcaada ile listemize devam ediyoruz. Bozcaada, sakin yaşamı ve şehirden uzaklığı ile huzurlu bir tatil sunuyor.

Bozcaada'da Butik Oteller ve Lezzet Deneyimi

Birbirinden sevimli butik otelleri ve keyifli plajları ile dikkat çeken adada son derece huzurlu ve romantik bir balayı geçirebilirsiniz. Adanın taze deniz ürünleri ile çeşitlendirilen lezzetli yemeklerini ve enfes şaraplarını tadabileceğinizi unutmayın.

10. Datça: Ege ve Akdeniz'in Buluştuğu Nokta

Datça

Türkiye balayı rotaları listemizi Akdeniz ve Ege’nin birleştiği yer olan Datça ile tamamlıyoruz. Tertemiz denizi, dingin havası ve büyüleyici doğası ile dikkat çeken Datça, adeta ülkemizdeki cennet köşelerden biri.

Datça'da Güneş ve Deniz Keyfi

Güneşin ve denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bu güzel belde, ideal bir balayı rotası konumunda. Knidos Antik Kenti ve Eski Datça Bölgesi’ni ziyaret etmek ve tertemiz bir denizde tatilin tadını çıkarmak isteyenler için burası hemen her mevsim ideal bir rota olacaktır.

Türkiye, tarihi ve doğal güzellikleri ile çiftlere unutulmaz bir balayı tatili sunuyor. Olimpos'tan Datça'ya kadar birbirinden farklı ve romantik rotalar ile hayalinizdeki tatili gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Balayınızda huzuru, doğayı ve romantizmi bulacağınız bu yerlerde unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Kaynak: FATMA SEDA CAN