Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek, banka müşterilerine önemli bir uyarıda bulundu. TBB, kullanıcıların dikkatli olmalarını ve banka hesap bilgilerini korumalarını önerdi.

TBB açıklamasında, son dönemde yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerden kiralanan hesaplar kullanılarak sistem dışına çıkarıldığı olayların arttığına işaret edildi.

Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi! Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi!

Thumbs B C Bfb938Febc2F4B4B011D41Ce79E6C4D5

Açıklamada, hesap sahibinin hesabı üzerinden yapılan işlemlerden sorumlu olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu işlemler, hesap sahibi adıyla yapıldığı için hesap sahipleri çeşitli hukuki ve cezai yaptırımlar ile karşılaşabilir. İlgili mevzuata göre banka nezdinde veya aracılığıyla yapılacak kimlik tespitini gerektiren işlemlerde, kendi adına ve fakat başkası hesabına hareket eden kimsenin bu işlemleri yapmadan önce kimin hesabına hareket ettiğini bankaya yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Aksi durumda bu kişilerin hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması öngörülmektedir."

Üçüncü Kişilere Hesap Verilmesi Tehlikeli

Özellikle banka hesaplarının üçüncü kişiler tarafından kullanılmasına izin verenlerin, aralarında nitelikli dolandırıcılığın da bulunduğu çeşitli suçlarla karıştırıldığına dikkat çekildi. Yasal düzenlemelere göre dolandırıcılığın bir parçası haline gelindiğinde bu suça iştirak edenlerin hapis cezası ve adli para cezası ile cezalandırılabileceği aktarıldı.

Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın

Açıklamada, "Mağdur olmamak ve başkalarına mağduriyet yaşatmamak için lütfen banka hesap bilgilerinizi veya IBAN numaralarınızı, ayrıca dijital bankacılık kanallarında kullanılan parolanız/tek kullanımlık şifreleriniz ile kart bilgilerinizi ve kart şifrelerinizi kimseye asla kullandırmayınız. Menfaat karşılığı hesaplarınızı kullanmak isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz." değerlendirmesine yer verildi.

Kaynak: AA