Türkiye, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Maçın ardından Afyonkarahisar yerel spor yorumcusu İbrahim Akbal ve Anadolu Gücü Antrenörü Mustafa Köken Odak Haber Merkezine açıklamalarda bulundu.

Ece2F4D0 3Bde 11Ef Bbe0 29F79E992Ddd.jpg

İbrahim Akbal

MAÇA DOĞRU BİR OYUN KURGUSUYLA BAŞLADIK

Afyonkarahisar yerel spor yorumcusu İbrahim Akbal, Odak Haber Merkezine yaptığı açıklamaların da şu sözlere yer verdi “Maça doğru bir oyun kurgusuyla başladık , orjin  santraforsuz oynayan kanat hücumlarına endeksli bir rakibe karşı arka hattı beşledik ve kanat hücumlarını kademeli savunmayla bertaraf ettik . Gakpo ve Bergwjin etkisiz hale geldi , Depay merkezde yalnız kaldı top aldığında da sırtı dönük oyunu olmadığı için o bölgeye hakimiyet kurduramadı takımına. Merkezde yoğunlaştık o bölgeyi de kapattık , geride bekledik , savunma çizgisini kaleye yakın kurduk .Kaptığımız topları kullanmada biraz pasif kaldık çünkü sadece Barış'ın koşularına endeksli hücum organizasyonu planladık . Kenan devreye giremedi. Ferdi ve Mert'in bindirmeleri etkiliydi . Duran toplar gol opsiyonumuz oldu nitekim bir duran top sonrası yine öne geçtik .Rakibe pozisyon vermedik ilk yarı artı son dilimin de ilk yarının rakip yarı alanda topada sahip olduk ama son topları doğru oynayamadık yinede bu rakibe bu seviyede doğru bir oyun oynadık ilk yarı . Rakip abondane oldu özellikle sol kanatta Ake savunma göbeğinde Van Dijk çok zorlandı .İkinci yarı Weghorst 'u alarak orjin santrafora döndü rakip ve kenar ortalarıyla etkinlik kurmak istedi. Kenan oyundan iyice düştü Hakeza Salih 'te ve Barış sürekli arkaya koşu yapmaktan bunaldı . Arda top atacak başka adam bulamaz hale geldi . Oyun uzun top savunması için Okay'ı , hızlı hücumlarda dengesiz öne çıkan rakip savunmanın arkasına koşu atmak içinde Kerem' i istiyordu ama maalesef  bu hamleler 2-1 geriye düştükten sonra geldi . Eğer zamanında bu iki hamle gelseydi şu an yarı finaldeydik futbol ince nüansların sonucu belirlediği bir oyun hocamız hamlede hamle zamanlaması da hata yaptı ama maç başlangıcı ve oyun stratejisi doğruydu .Arda çok etkiliydi  Ferdi yine hakeza ,Barış ve Mert muhteşem oynayan oyuncularımız olurken takım halinde sergilediğimiz mücadele keyif verdi . Yakaladığımız genç ve kaliteli jenerasyonla Türk bir hocayla önümüzün açık olduğunu düşünüyorum gelecek için Sergen Yalçın milli takım için ideal bir hoca olacaktır “ dedi

MUSTAFA KÖKEN

TÜRK TARAFTARLAR MÜTHİŞ DESTEK VERDİ

Anadolu Gücü Antrenörü Mustafa Köken dünkü maçta Euro 2024 çeyrek final karşılaşmasında Hollanda ile karşılaştığımızı hatırlattı.71 bin kişilik Berlin Olimpiyat stadında tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar müthiş destek verdi verdiğinin altını çizdi. Antrenör Köken sözlerine şöyle devam etti; “Avusturya maçındaki "bozkurt işaretli" gol sevinci nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu'nun 2 maç hukuk dışı ceza verdiği Merih Demiral ile sarı kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü bu maçta forma giymedi. Müldür'den topu kapmak isteyen Xavi Simons, Mert'in baldırına bastı ve sarı kart gördü. Oyuncuların yoğun itirazlarına rağmen VAR hakemi Fransız Jerome Brissard, orta hakem Clement Turpin'i uyarmadı ve Hollanda sahada 11 kişi kalmaya devam etti. Maçın ilk 35. Dakikasına kadar üstün oynayan millilerimiz 35.dakikada Arda Güler'in müthiş asistinde Samet Akaydının kafa golüyle 1 -0 öne geçtik. Maçın en kritik anı Arda Güler'in 56.dakikada kullandığı serbest vuruşta topun direkten dönmesi oldu.  Orta sahamızın düşmesi sebebiyle Hollanda’nın değişiklerinde etkisiyle oyunun hakimi oldu. Nitekim aradıkları golü 70.dakikada Mempis  Depayın pası sonrası penaltı noktasında boş durumda olan Stefan de Vrijin attığı golle eşitliği sağladı. Hollanda 76.dakikada Gakpodan seken topa Mert Müldürün ters dokunuşuyla 2 -1 öne geçti.  Geç gelen oyuncu değişiklikleri ve geriye yaslanmamız sebebiyle pozisyonlar bulsak da skor üstünlüğünü koruyan Hollanda karşısında yenilgiden kurtulamadık. Gürcistan kadar bizi zorlamayan rakibe kendi hatalarımızdan mağlup olduk. Oynadığımız bütün maçlarda Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy gibi forvetlerimiz olduğu halde forvetsiz oynadık. Barış Alper'in hızından gücünden kanatlarda yararlanma şansımızı kullanamadık. Bu turnuvaya Montellanın ikinci yarıda korkak oyunu geç oyuncu değişiklikleri ve takımı geriye yaslaması sebebiyle çeyrek finalde veda ettik. Ay-yıldızlı formamızı giyen yüreğiyle oynayan bizlere bu heyecanı yaşatan bütün futbolcularımıza ve teknik ekibe kalpten teşekkür ederiz” dedi.

Vodafone Sultanlar Ligi'nde 41. sezon yarın başlayacak! Vodafone Sultanlar Ligi'nde 41. sezon yarın başlayacak!

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ