Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı'nın Makamında Dikkat Çeken Detay ne? Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı'nın Makamında Dikkat Çeken Detay ne?

Milletvekili Mehmet Taytak, mesajında Afyonkarahisar’ın milli mücadeledeki kritik rolüne dikkat çekerek şunları ifade etti: “Afyonkarahisar, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olmuş ve büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 25 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yer tutmaktadır” dedi.

 Taytak, 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık azmini ve kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini belirterek şöyle devam etti: “30 Ağustos Zaferi, milletimizin iradesine ve rızasına aykırı dayatılan her türlü plan ve oyunu, iman ve inançla tarihin karanlık sayfalarına gömme kararlılığının bir göstergesidir. Bu zaferle birlikte Cumhuriyetimizin temelleri atılmış ve Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceği tüm dünyaya ilan edilmiştir” dedi.

Mehmet Taytak, Afyonkarahisar halkının gösterdiği cesaret ve fedakarlıkla tarih yazdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu şanlı geçmişe sahip çıkmak ve bu değerleri geleceğe taşımak bizlerin en önemli görevidir. Afyonkarahisar halkı, bağımsızlık uğruna gösterdiği cesaret ve fedakarlıkla adeta bir destan yazmıştır. Bu toprakların ne kadar zorluklarla kazanıldığını ve bağımsızlığın ne denli değerli olduğunu asla unutmamalıyız “Bu vesileyle, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun 102. yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşerilerime huzur, sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi

Kaynak: CEMİLE KAYTAN