Türkiye'nin etnik kimlik ve inanç profili belli oldu: Ne kadar Türk var? Türkiye'nin etnik kimlik ve inanç profili belli oldu: Ne kadar Türk var?

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, haftasonu Afyonkarahisar da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Taytak’a, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.  İhsaniye ilçesinde bağlı Ayazini Köyünü ziyaret eden Milletvekili Taytak, 25 yıldır çözülemeyen tapu sorunu ile ilgili yakından ilgilenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde Ayazini Köyü Muhtarı Bekir Yılmaz ve vatandaşların talebi üzerine tapu sorunu ile ilgili çalışmalar yapan Taytak, tapu sorunlarının çözümü noktasında önemli bir aşamayı kaydetti.

Taytak 1Milletvekili Taytak, “Ayazini köyümüz 2000 ve 2022 yılları arasında turizme kazandırılmış olup Frig Vadisi olarak günde 3000 ve 4000 kişi ziyaret etmektedir. Fakat köyümün 25 yıldır çözülmeyen bir sorunu vardır. 1999 yılında köyde arsa dağıtımı yapılmış, 137 adet arsa halka satılmış ve tapuları verilmiş fakat yerler Tapu ve Kadastro Müdürlüğünce iptal edilmiş. Göç veren köyde turizmin gelmesiyle birlikte 300 hane şehirden köye dönmeyi düşünmekte fakat evi ve arsası olmadığı için gelmemektedir. Muhtarımızın talebi üzerine uzun zamandır bu konuyla ilgili çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda önemli bir aşama kaydettik. Bugünde burada gelinen noktayı yerinde gördük. İnşallah yakın bir zamanda vatandaşlarımızın tapu sorunu çözüme kavuşacaktır” dedi.

Taytakk

Kaynak: CEMİLE KAYTAN