Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Nisan'da başlayan emeklilere yönelik yüzde 10 indirim kampanyasının, 62 bin kişinin yararlandığını bildirdi. 2024'ün "Emekli Yılı" ilan edilmesi kapsamında başlatılan bu kampanyayla, emekli vatandaşlara önemli bir destek sağlanıyor.

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

Haziran 2024 Trennn3

Yüksek Hızlı Tren Tercihi

Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde geçerli olan bu indirimden, emekli vatandaşların yoğun bir şekilde faydalandığını belirtti. Nisan ayının başından bu yana YHT'lerle 37 bin 500, ana hat trenleri ile 10 bin 321, bölgesel trenlerle ise 14 bin 240 emeklinin seyahat ettiğini ifade etti.

Haziran 2024 Tren2

Turuncu Masa Uygulaması

Uraloğlu, son 22 yılda 275 milyar dolarlık ulaşım altyapısı yatırımı yapıldığını vurgulayarak, emekli vatandaşların günlük yaşamdan kopmamaları için her türlü tedbirin alındığını belirtti. "Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olan emeklilerimiz başımızın tacıdır. Onları trenlerimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz," dedi.

Haziran 2024 Tren1

Bakan Uraloğlu, emeklilere seyahatlerinde de çeşitli kolaylıklar sağladıklarını ve "Turuncu Masa" uygulamasıyla yaşlı veya hareket kısıtlı vatandaşlara destek verdiklerini kaydetti. Trenlerde emeklilerin konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için gerekli tüm önlemlerin alındığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA