AFSÜ'nün bugüne kadarki yatırımlarının yanı sıra, bu ay içinde yeni projelerin temel atma törenleri düzenlenecek. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nin temel atma töreni Temmuz ayının üçüncü haftasında gerçekleştirilecek. Rektör Okumuş, ekonomik zorluklara rağmen bu projeyi hayata geçireceklerini belirtti ve şunları söyledi: "Temmuz ayının üçüncü haftasında hastanemizin temelini atacağız, çok güzel sürprizlerimiz var. Afyon’da sağlığı bir adım daha ileriye taşıyacağız. Çocuk acil servisimiz tamamlandı, inşallah erişkin acilimizin kapasitesini artırıp yeni bir merkez açacağız. Çocuk polikliniklerinde de çok önemli sürprizler olacak. AFSÜ hastaneleri bölge hastanesi konumuna geldi."

YENİ SAĞLIK BAKANI İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Kabinede Sağlık Bakanlığında ismi geçen AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık Bakanlığına atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu hakkında da görüşlerini paylaştı.  Okumuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en iyi tercihi yaptığını vurguladı. Okumuş, Sağlık Bakanı Memişoğlu'nu yıllardır tanıdığını belirterek şunları söyledi: "Sağlık Bakanımızın ikinci gününde Afyon’a çok önemli destek sağladı. Hayırlı olsun diye aradığımda kendisinden AFSÜ Radyasyon Onkoloji bölümüne atama talebinde bulundum ve sağ olsun, atama gerçekleştirildi. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yeni dönemde bakanımızın Afyon’a önemli katkıları olacağından eminim."

“Desturcu başı mı kesildin?” “Desturcu başı mı kesildin?”

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

AFSÜ Hastaneleri'nin bölgenin önemli sağlık merkezi olmasının yanı sıra, diğer alanlarda da etkin olacağını ifade eden Rektör Okumuş, şu bilgileri paylaştı: "AFSÜ olarak Türkiye’nin en büyük ilaç ön araştırma laboratuvarını şu an bitirmiş durumdayız. Biyo yararlılık ve biyo eşdeğerlik anlamında Faz 1 çalışmalarını Türkiye’de ilk defa merkezimizde yapıyoruz. Merkezimizin teknolojik cihazları için bakanımızdan söz aldık, cihazların yarısını karşılayacaklarını bildirdiler. Bittiğinde Türkiye’nin en büyük araştırma merkezi olacak. Diş Hekimliği Fakültemiz, Dişte Uzmanlık Sınavı (DUS)’ta doksan bir üniversite içinde sekizinci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Emeği geçen ve destekleyen herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak: ÖZEL HABER: SAFİYE KALENDER