Afyonkarahisar’ın doğal kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, tarımsal rekolte payının artırılması, çevresel etkilerin yönetimi ve yeni istihdam olanakları oluşturmak amacıyla ilk etapta Çay İlçesi Kadıköy’de bulunan 2 bin 900 dekarlık alanda TDİOSB kurulması için çalışmalar hızla sürüyor.

GENİŞ YATIRIM ALANI

Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi! Karaaslan ve Milletvekilleri yerinde inceledi!

Çalışmalar, etaplar halinde yürütülecek olup, toplamda 8 milyon dekar yatırım alanına sahip olan bölge, Çay İlçesi Kadıköy ile Çobanlar İlçesi Termalkent Mahallesi’ni kapsıyor.

YETKİLİLERİN GÖRÜŞLERİ VE YASAL SÜREÇLER

Mayıs ayında, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz başkanlığında, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda yer seçiminin kesinleştirilmesi için görüşler alınmıştı. Bu görüşler neticesinde ve yasal prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte yer seçimi Bakanlıkça kesinleştirildi. Kısa süre içerisinde Müteşebbis Heyeti çalışmalarının da başlaması planlanıyor.

AFYONKARAHİSAR İÇİN YENİ İSTİHDAM OLANAKLARI

TDİOSB’nin üretime geçmesi ile birlikte Afyonkarahisar’ın 2 bin 400 dekarlık sera alanı 4 bin 400 dekara yükselmiş olacak. Ayrıca, yaklaşık 2 bin 500 kişilik yeni istihdam öngörülüyor.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN