Ayrıca, sektörel bazda incelendiğinde; tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetler %0,72 azalırken, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %1,18, balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde ise %10 düşüş kaydedildiği görüldü.

Yıllık bazda, ana tarım grupları arasında, tek yıllık bitkisel ürünlerde %0,49 ve çok yıllık bitkisel ürünlerde %6,79'luk bir azalış yaşanırken, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler grubunda %2,92'lik bir artış gerçekleşti.

Detaylı analizde, yıllık Tarım ÜFE verilerinde dört alt grubun düşük, on alt grubun daha yüksek değişiklik gösterdiği belirlendi. Tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar grubunda %22,78, lifli bitkilerde ise %26,57'lik artış yaşandı. Diğer yandan yağlı meyvelerde %176, üzümde ise %141,58'lik yüksek yıllık artışlar dikkat çekti. Turunçgiller %27,59'luk azalış ile geçen yılın aynı ayına göre gerileme gösteren tek alt grup oldu.

Kasım ayı rakamlarına dayanan aylık Tarım ÜFE sonuçlarına göre, üç alt grubun daha düşük, on bir alt grubun ise daha yüksek değişim kaydettiği gözlemlendi. Tropikal ve subtropikal meyvelerde %17,92 ve çeltikte %3,05'lik azalışlar yaşanırken, diğer alt grupların fiyatlarında yaşanan artış ve azalışlar endeksin genel seyrine yansıdı.

Editör: Duygu Özger