Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde Filistin'deki mağdur halka destek olmak amacıyla düzenlenen "Gazze ve Gazelli'nin Yanındayız" temalı hayır çarşısı vatandaşların yoğun ilgisiyle açıldı. Şuhut Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şuhut Şubesi'nin iş birliğiyle kurulan ve kadın ile gençlik kollarının da dahil olduğu etkinlik, Şuhut Belediye Meydanı'nda hayata geçirildi.

Çarşının açılışına Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Müftü Fatih Aytekin, din görevlileri, ilçe sakinleri ve hayırsever vatandaşlar katılım sağladı. Açılış konuşmasında Müftü Fatih Aytekin, "Vatandaşlarımızın gelip alışveriş yaparak katkıda bulunmaları bizleri ziyadesiyle memnun edecektir" ifadelerini kullandı.

102 öğrenci hafız oldu! 102 öğrenci hafız oldu!

Müftü Aytekin konuşmasının devamında, "Asırlardır ceddimiz zalimlere engel, mazlumlara şemsiye oldu. Tarih boyunca hep böyle oldu ve inşallah gelecekte de böyle olmaya devam edecek. Yaptığımız yardımların Filistin'deki masum insanların yaşadığı sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmesini ve oradaki karanlık günlerin üzerine bir ışık düşürmesini temenni ediyoruz. Bu amaçla düzenlenen hayır çarşımızda toplanacak olan yardımların, orada çoluk çocuk demeden herkesin yüreğini yakan ateşi söndürmekte bir damla su misali katkı sunacağına inancımız tam" diyerek duygularını dile getirdi.

Hayır çarşısında satışa sunulan birbirinden farklı ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunularak, elde edilen gelirlerin Filistin'deki mağdurlara destek için kullanılacağı bildirildi.

Editör: Tuğba Özkan