Kasaplar Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük bir hafta önce sarf ettiği sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Başkan Yörük, “Ülkemizin içinde bulunduğu ortam gereği gerek ekonomik gerekse sosyal çerçevede sıkıntıda olduğu bir gerçektir. Dünya genelinde yaşadığımız pandemi ülkemizi ekonomik olarak derinden etkilediği gibi son olarak yaşadığımız asrın felaketi diye tabir ettiğimiz topluca 11 ilimizi etkileyen depremde bu ekonomik sıkıntıyı derinleştirmiştir. Bu ekonomik sıkıntılardan sermayelerinin küçük olması sebebiyle küçük esnaf ve sanatkarlar en çok etkilenen kesim olmuştur. Bu, her zaman ekonomik sıkıntılar yaşandıkça böyle olmuştur. Bizde bunları Milletvekillerimiz, Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımıza kadar iletmeye gayret gösterdik” dedi.

BAZI TALEPLERİMİZ OLDU

Başkan Yörük, “Bizim asıl derdimiz baş etinden sucuk yapılması ile ilgili taleplerimiz olmuştur. Bu taleplerimizde nezaket nezdinde milletvekili ilgili bakanlar ve hatta cumhurbaşkanlığı makamına iade taahhütlü mektupla (belgeler bizde mevcut)bildirdik. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tarım ve orman bakanlığı bünyesinde bir toplantı düzenlenmiş bu toplantıya da afyondan ben katıldım. Türkiye genelinde 21 büyük firma katıldı. Bu firmalardan 19 firma etiketine ‘baş eti kullanılmıştır’ yazılmak şartıyla baş etinden sucuk yapılmasını kabul ettiler ama 2 firma kabul etmedi. Netice itibari ile bizim bu talebimiz de çoğunluk kabul edilmesine rağmen yürürlüğe konulmamıştır” dedi.

BİZLERİNDE FİKİRLERİ ALINMALI

“Bu talebimizde ki sebep 1. Sınıf dana etinden yapılan sucuk 500 TL ve 750 TL arasında satılmaktayken talebimiz kabul edilmiş olsaydı 250 TL ve 300 TL arasında sucuk yapılıp, satılabilecekti ki bu sucuk eski Afyon geleneksel sucuğudur” diyen Yörük, “Ayrıca pahalı sucuğu alamayan dar gelirli vatandaşlarımızda ucuz kaliteli sucuk yedirmiş olacaktık. Sonuç olarak bizim ne AK Parti iktidarına ne Milletvekillerimize ne de Devletimizin başı Cumhurbaşkanımıza karşı herhangi bir aksi tavır ya da tutum takınmamız mümkün değildir. Bunada ahilik terbiyemiz el vermez. Biz esnaf ve sanatkarlar her zaman bizi idare edenlere itaat etmişizdir. Bu arada Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine karşı değiliz. Ancak sistemin yürümesi, yasal düzenlemeler ve anayasa değişikliği ile ilgili bu sistemin altı doldurulmalıdır. Bu anayasada ( toplumun büyük çoğu) her kesimi kapsamalı esnaf ve sanatkarımızı koruyup kollamalı bizlerinde fikirleri alınmalıdır”

"AFYONSPOR KİMSENİN ÖZEL ALANI DEĞİLDİR" "AFYONSPOR KİMSENİN ÖZEL ALANI DEĞİLDİR"

Kaynak: FATMA SEDA CAN