Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerinin karşılandığını belirtti. Bu destek programı, öğrencilerin eğitimlerine daha rahat devam edebilmeleri için tasarlanmış.

A A 20240705 35057545 35057544 A I L E V E S O S Y A L H I Z M E T L E R B A K A N L I G I N I N U L A S I M D E S T E G I N D E N 132 B I N I A S K I N O G R E N C I Y A R A R L A N D I

Öğrencilere Yıl İçinde İki Kez Ulaşım Desteği

2022 yılı Aralık ayında başlayan bu program kapsamında, sosyal yardım alan hanelerdeki öğrencilerin yılda iki kez gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanıyor. Bakan Göktaş, bu desteğin geleceğin teminatı olan öğrencilerin eğitim hayatlarına olumlu katkı sağladığını vurguladı.

2024 Yılı İçin Üst Limit 1250 TL

Bakan Göktaş, 2024 yılı için tek yön ulaşım desteği üst limitinin 1250 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Şu ana kadar yaklaşık 56 milyon TL'lik kaynak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılmış durumda.

Türkiye'de ilk kez imal edilen ileri teknoloji vantilatörlerle tuz üretilecek Türkiye'de ilk kez imal edilen ileri teknoloji vantilatörlerle tuz üretilecek

132 Binden Fazla Öğrenci Yararlanıyor

Bugüne kadar, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan 132 binden fazla öğrenci bu ulaşım desteğinden yararlandı. Bakan Göktaş, toplumun her kesimine ulaşmak için bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına

Destek programına başvurular, öğrenciler veya aileleri tarafından, ikamet ettikleri yerlerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabiliyor. Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin ihtiyaç duydukları her an yanında olacaklarını belirtti.

Kaynak: AA