MEHMET RECAİ KUTAN KİMDİR?

1930 yılında Malatya'da doğan Mehmet Recai Kutan, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. 1953 yılında Devlet Su İşleri'nde (DSİ) çalışmaya başlayan Kutan, 1969 yılında Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik Kurumu'nda genel müdür olarak görev yaptı.

SİYASİ KARİYERİ

Kutan, Milli Selamet Partisi’nde (MSP) genel başkan yardımcılığı yaparak siyasete atıldı. 1977 genel seçimlerinde MSP'den Malatya milletvekili seçildi. Aynı dönemde koalisyon hükümetinde İmar ve İskan Bakanlığı görevini üstlendi. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklanarak dokuz buçuk ay cezaevinde kaldı. Askeri mahkeme tarafından iki yıl hapis cezasına çarptırılan Kutan, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından beraat etti.

Genel Başkanı yalnız bırakmıyor! Genel Başkanı yalnız bırakmıyor!

Tahliyesinin ardından 1983 yılında Refah Partisi’ne katılan Kutan, bu partinin kapatılması sonrası Fazilet Partisi'ne geçti. 2001 yılında Saadet Partisi’nin kuruluş çalışmalarında aktif rol aldı ve partinin genel başkanlığını üstlendi.

Recai Kutan, Türkiye siyasetinin önemli figürlerinden biri olarak uzun yıllar hizmet verdi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN