Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu. Havaların sıcaklığına dikkat çeken Başkan Erhan, vatandaşları sıcaktan daha çok bunaltan şeyin geçim sıkıntısı olduğuna vurgu yaptı. Ülke ekonomisine değinen Erhan, ‘’Genel başkanımız Özgür Özel’in de dile getirdiği gibi geçim olmazsa seçim olur. Litresi 50 liradan mazot alan bir çiftçi o mahsülden para kazanamaz’’ dedi.  

Siz oraya turistik geziye mi gittiniz?

Sultandağı çiftçilerinin de kazanamayanlar arasında bulunduğuna dikkat çeken Başkan Erhan, ‘’Sultandağı çiftçisi bir yıl boyunca kirazı yetiştirmek için geçen seneye göre yüzde 50 daha pahalıya aldığı gübreyi verdi. Yüzde 50 daha fazla ödeyerek sulama yaptı, yüzde 50 daha fazla ödeyerek ilaç verdi. Yüzde 50 daha pahalıya suladı ama kiraz fiyatı geçen seneye göre daha da düştü. Şimdi Sultandağı’nda hangi çiftçiyi durdursanız zarar ettim diyor’’ diye konuştu.

Siz oraya turistik geziye mi gittiniz?

Hayırlı olsun ziyareti! Hayırlı olsun ziyareti!

‘ÇİFTÇİSİNİN HİÇBİR DERDİNİ AÇIKLAMIYORSUNUZ’

Çiftçinin bir yıl boyunca varını yoğunu harcadığı bahçesine girdiğinde mahsülün az ve seneye göre daha düşük fiyatlı olduğuna dikkat çeken Başkan Erhan, ‘’AK Partili vekil valiyle birlikte ilk kiraz alımına gidip 200 liradan kiraz alırken şovunu yapıyor, kaymakam işçi fiyatı 650-700 lira olarak açıklıyor. Sonra dün milletvekillerimiz aynı bölgeye tekrar gidiyor ama kirazın 50-60 liraya düştüğünden bahseden yok, işçinin günlük maliyetinin bin liranın üzerine çıktığından bahseden yok. Çiftçinin derdini dinlemeye gidiyorsan çiftçinin derdini dile getireceksin. Eğer dile getirmeyeceksen hiç oraya gitmeyeceksin. Bakın tüm dertlerini saydım kiraz üreticisinin. Peki siz oraya turistik geziye mi gittiniz de Sultandağı çiftçisinin hiçbir derdini açıklamıyorsunuz şu anda?’’ dedi.   

Kaynak: NURBANU SOY