Sosyal Paylaşım sitelerine sirayet eden dolandırıcılık yönteminde bu kez sınavsız ehliyet gündeme geldi. Sosyal medya üzerinden verdikleri sponsorlu reklamlarla sınavsız ehliyet vaadinde bulunan dolandırıcılar odakgazetesi.com’a takıldı.

HEDEF PAZAR FACEBOOK KİTLESİ

Afyonkarahisar’da bir vatandaş ehliyet almak isterken sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’ta bir ilana rastladı. Durumdan şüphelenen vatandaş yöntemi çözebilmek için dolandırıcılarla an be an yazışınca gerçek ortaya çıktı.

ORTADA NE MASA NE DE MÜZE VAR! ORTADA NE MASA NE DE MÜZE VAR!

Sosyal medya üzerinden sınavsız ehliyet taahhüdüyle dolandırıcı oldukları düşünülen kişilere yazmaya başlayan vatandaş sistemin nasıl işlediğini odakgazetesi.com’a anlattı. Dolandırılmak istenilen vatandaş “Ehliyet nasıl alınır şeklinde araştırma yaparken bir ilana rastladım. Ülkemiz şartlarında böyle bir durum söz konusu olamayacağı için dolandırıcıları konuşturmaya başladım” diyerek yasadışı durumu paylaştı. 

BENİM YERİME SINAVA GİRECEKLERMİŞ

Whatsapp üzerinden sözde sürücü kursu yetkilisiyle konuşmaya başlayan vatandaş karşı tarafın güven kazanabilmek adına her yolu denediğini belirterek toplamda sınavsız ehliyet için kendilerinden 13 Bin 800 TL talep ettiklerini söyledi.

Yazılı sınav ve uygulama derslerinden geçmeyi taahhüt eden dolandırıcıların yazılı sınava kendi personellerini sokacaklarını açıkça söylediğini ifade etti.

Yasadışı durumun bununla da sınırlı olmadığını dile getiren vatandaş kendisinden Kimlik fotoğrafı adli sicil kaydı, kan grubu, biyometrik fotoğraf ve adres bilgileri gibi bilgileri de istediklerini dile getirdi.

İlanda verilen numaralara ulaşılamadığı görülen ehliyet dolandırıcılığında numaraların sadece whatsapp için kullanılan numaralar olduğu tespit edildi.

SINAVSIZ EHLİYETİ İŞİN UZMANINA SORDUK

Söz konusu dolandırıcılık girişimi sonrasında vatandaşların mağdur olmaması için durumu uzmanına sorduğumuzda ise işin aslının bambaşka olduğunu öğrendik. Uzun zamandır Afyonkarahisar’da hizmet veren güvenilir firmalardan bir tanesinin sahibi olan bir kurum sahibi vatandaşlarımızın sınavsız ehliyet almak gibi bir hayale kapılmamalarını bunun tamamen dolandırıcılık yöntemi olduğunu ifade etti. Dolandırmak amaç olmasa bile yapılan işlemin tamamen yasa dışı olduğunun altını çizen sürücü kursu sahibi vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kaynak: ALİ KÜÇÜKKARTAL //ÖZEL HABER