Okullarda Ders Saatleri Mi Değişiyor? Okullarda Ders Saatleri Mi Değişiyor?

Yurdunuseven, Sinanpaşa Devlet Hastanesi'nde faaliyete başlayan diyaliz ünitesinin, özellikle bölgede büyük bir ihtiyaç olduğunu vurguladı

Yurdunuseven, açıklamasında, 5+1 yatak kapasitesi ve günlük 20 hastaya kadar hizmet verebilme potansiyeline sahip olan ünitenin, bölgedeki hastaları önemli ölçüde rahatlatacağını ifade etti. Şu anda ilk etapta 13 hastaya tedaviyi sağlayan Yurdunuseven, ünitenin kısa sürede tam kapasiteyle çalışacağını ve daha fazla tıbbi hizmet sunacağını dile getirdi.

"İlçemizde sağlık hizmetlerine yönelik önemli bir adım atılmış oldu" diyen Milletvekili Yurdunuseven, “Sinanpaşa'daki diyaliz hastalarımız, çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmayacaklar kendi ilçelerinde tedavi görebilecekler. Bu da hastalarımızın hem zaman hem de yol tasarrufu sağlayacak “ dedi.

Yurdunuseven, yeni diyaliz ünitesinin, bölgesel düzeydeki sağlık hizmetlerine erişiminin artırılacağını ve önemli bir ihtiyaca cevap verildiğini belirterek, "Hastalarımıza şifa olsun, umarım. Bu tür sağlık yatırımlarının artarak devam etmesi için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Sinanpaşa Devlet Hastanesi'nde açılan diyaliz ünitesinin, ilçe nüfus tarafından da memnuniyetle karşılandığı ve hastaların bu yeni hizmetten yararlanmaya başladığı bildirildi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK