Toplantıda, yerel ve ulusal gündem hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu. Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, konuşmasına Diyarbakır’da vefat eden Narin Güran’a başsağlığı dilekleriyle başladı. Sevim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konunun yakın takipçisi olacağını belirterek, bu vahşeti gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ettiklerini ifade etti.

EKONOMİK DURUM VE ENFLASYON

Sevim, Ağustos ayında enflasyonun aylık bazda %2,47 artarken, yıllık bazda %51,97'ye gerilediğini belirtti. Bu gelişmenin Türkiye ekonomisinin enflasyonla mücadelesinde olumlu bir gösterge olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına değinen Sevim, enflasyon oranlarının yıl sonunda beklenen aralıkta gerçekleşeceğini ve Orta Vadeli Program çerçevesinde büyüme hedeflerinin sürdürüleceğini ifade etti.

TARIM DESTEKLERİ VE EĞİTİM REFORMLARI

Taytak: Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum! Taytak: Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum!

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımda mazot ve gübre desteklerinin devam edeceğini ve bu yardımların nakit olarak çiftçilere sağlanacağını duyurdu. Türkiye’nin tarımda Avrupa'da birinci sırada olduğunu belirten Sevim, desteklerin tarımsal üretimi güçlendireceğini söyledi. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan "Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması" temalı dersle eğitim öğretim yılına başlanacağı belirtildi. AK Parti’nin eğitimde milli ve manevi değerlere sahip çıkan genç nesiller yetiştirme kararlılığını vurgulayan Sevim, reform niteliğindeki adımların öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanmasını sağlayacağını ifade etti.

Sevim ayrıca, İl Başkanı Av. Turgay Şahin, teşkilatlarıyla birlikte hemşehrilerle sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti. Parti içinde yürütülen kongre süreci hakkında bilgi verdi ve ilçe koordinatörlerinin saha çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN