Toplantıda ilk olarak, geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan'ın vefatı anıldı. Halil İbrahim Sevim, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. Ayrıca, tüm şehitlerimizi rahmetle andıklarını belirterek, milletimizin birlik ve beraberliğinin devamını temenni ettiklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Türkiye’de işsizlik oranlarının son 15 yıldır tek hanelerde seyrettiğini duyurduğunu hatırlatan Sevim, 2024 yılı işsizlik oranlarının %8,8’e düştüğünü ve genç işsizlik oranında iyileşme görüldüğünü belirtti. Ayrıca, uluslararası ekonomi gazetesi İndependent’in 2025 enflasyon beklentisinin %27 civarında olduğunu ve bu göstergelerin bakanlığın açıklamalarıyla uyumlu olduğunu vurguladı.

Yüzlerce çocuk yaz spor okullarında cimnastik eğitimi aldı! Yüzlerce çocuk yaz spor okullarında cimnastik eğitimi aldı!

EĞİTİMDE TÜRKİYE YÜZYILI MODELİ

Eğitimde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile pedagojik yaklaşımların ve teknolojik altyapının güçlendirileceği duyuruldu. Sevim, AK Parti’nin 23 yıldır gençlik ve güçlü Türkiye idealine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu modelin, milli ve evrensel değerlere sahip gençlerin yetiştirilmesine odaklandığını ifade etti.

TÜRKİYE BULUŞMALARI PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleştirilen ‘Türkiye Buluşmaları’ programı kapsamında, AK Parti Genel Merkezinin bu hafta Afyonkarahisar'da Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve milletvekillerinin katılımıyla bir dizi etkinlik düzenleyeceği belirtildi. İl genelindeki ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunulacağı ifade edildi.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN