Selçuklu Mahallesi'ndeki Orhun Parkı'nda meydana gelen olayda, su kanalında yüzü koyun yatan bir kadının fark edilmesi üzerine çevre sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, genç kadının öldüğünü belirledi. Yapılan incelemeler sonucunda, cesedin 19 yaşındaki S.T.'ye ait olduğu tespit edildi. Genç kadının cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti! AK Parti heyeti Vali Yiğitbaşı’nı ziyaret etti!

EMNİYETİN BÜYÜK BAŞARISI

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri genç kızın eski sevgilisi Yusuf Ç.'nin (23) peşine düştü. Ekipler hızlı bir şekilde Yusuf Ç.,’yi İscehisar ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Katil zanlısı Yusuf Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cinayete kurban giden genç kızın yaklaşık 4 aydır bir markette çalıştığı ve eski sevgilisi ile aralarındaki problemler nedeniyle ailesi tarafından iş çıkışında alındığı öğrenildi.  Katil zanlısının hızlı bir şekilde yakalanması, Afyonkarahisarlı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı ve Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür yağdı.

KIZIMIZI BİZ KORURDUK

Yaşanan cinayet olayının ayrıntılarını ODAK’a anlatan İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “Sevgi fedakarlık ister” dedi. Müdür Ay, “Genç kızımızla diğer şahsın arasında uzun süredir bir sorun varmış, Yaptığımız araştırmada genç kızımızın Emniyet Müdürlüğümüzün hiçbir birimine herhangi bir başvurusu olmamış. Bize başvurmuş olsaydı biz gerekli tüm tedbirlerimizi alır uzaklaştırma verip kızımızı korurduk” dedi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Cinayet zanlısını kısa süre içerisinde İscehisar İlçesinde ki bir mermer atölyesinde kıskıvrak yakaladıklarını dile getiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “Ekiplerimiz şahsı kısa sürede yakalayarak müdürlüğümüze getirdi ve sorguladı. Şahıs burada susma hakkını kullanırken mahkemede ise suçlamaları red etti. Ekiplerimiz yaptıkları çalışmada cinayet olayına şahit olan 3 görgü tanığı ile tek tek görüştü. Ayrıca bölgede olay yerini gören bir kameramız var. Bu kamerada şahsın yüzü tam olarak görülmese de kıyafetlerinden hemen takibe aldık” dedi.

ÜZERİNDE KIZIN FOTOĞRAFI ÇIKTI

Cinayet şüphelisini yakaladıktan sonrasını değerlendiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “Ekiplerimiz tarafından kısa sürede yakalanan şahsın yapılan üst aramasında bir miktar nakit para ve cinayete kurban giden genç kızımızın fotoğrafı çıktı. Ayrıca yakalanan şahsın üzerinde kan lekeleri bulunuyordu. Bu kan lekeleri incelenmek üzere ilgili kurumlara gönderildi.  Raporun sonucunu bekliyoruz. Ayrıca yapılan baz incelemelerinde cinayet anında 23 yaşındaki şahsın olay yerinde olduğu görülüyor. Bilgi Teknoloji Kurumundan HTS kayıtlarını da istedik. Oradan gelecek sonucu da beklemekteyiz” dedi.

SEVGİ BUMUDUR?

Yaşanan cinayet olayı nedeniyle son derece üzgün olduğunu dile getiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, “19 yaşında ki genç bir kızımız saplantılı bir kişi tarafından öldürüldü. Sevgi fedakarlık ister, sevgi bumudur? Sevmek bu olamaz. Bu olay sosyolojik mi yoksa psikolojik mi çözemedim.  Kızımız 4 aydır bir markette çalışıyormuş orada ki çalışanları da tek tek dinledik. Olayla ilgili ayrıntılı çalışmamız titizlikle devam ediyor” dedi. Ahmet IŞIK/ODAK ÖZEL

Kaynak: ÖZEL HABER: AHMET IŞIK