Etkinlik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Gardaş Yarenler Derneği ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla organize edildi.

Ahi̇ San3

Ahilik kültürünün yüzyıllardır yaşatıldığı ilçede düzenlenen kutlamalara yoğun katılım sağlandı. Etkinliklerde, Sandıklı Kaymakamı Önder Çengel, Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, Afyonkarahisar İl Ticaret Müdürü Mahmut Yayla, Sandıklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Öztop ve birçok protokol üyesi yer aldı.

Ahi̇ San4

Program, Muradin Camii’nde kılınan ikindi namazı ve Şeyh Nurettin Efendi’nin kabri başında yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından, Gardaş Yarenler Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam eden yürüyüş, halkın yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Ahi̇ San5

Meydan’da yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ahilik İlkeleri'nin okunmasıyla devam eden etkinlikte, halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Ahiliğin önemini vurgulayan Şed Kuşatma töreni, mesleki eğitim ve dayanışmanın simgesi olarak katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Ahilik kültürünün yaşatılmasında emeği geçenlere plaket takdim edilirken, tören boyunca esnaf dayanışması ve Ahilik değerleri ön plana çıkarıldı.

Çengel'den İlçe Devlet Hastanesi'ne ziyaret! Çengel'den İlçe Devlet Hastanesi'ne ziyaret!

A H İ S A N7

Kutlamalar, Sandıklı İlçe Müftüsü Ömer Ünal’ın yaptığı Ahilik Duası ile son buldu. Ahilik Haftası, esnaf ve sanatkârların birlik, kardeşlik ve yardımlaşma kültürünü yaşattıkları önemli bir gelenek olarak ilçede coşkuyla kutlanırken, bu tür etkinliklerin bölgedeki sosyal ve ticari hayatı olumlu yönde etkilediği vurgulandı.

A H İ S A N8

Ahilik Haftası kutlamaları, esnaf ve sanatkârların toplumdaki yerini güçlendirirken, dayanışma ruhunun daha da pekişmesine katkı sağladı.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ