Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS zirvesinde uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TUSAŞ'a yönelik düzenlenen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırının Suriye'den gelen teröristler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Erdoğan, "Bu terör saldırısında TUSAŞ gibi oluşturulan bir programın planlanması anlamlıdır. Teröristler yalnızca bir kurum değil, refahın huzurunu ve hedeflerini hedef aldılar" dedi.

4 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan şahsı jandarma yakaladı! 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan şahsı jandarma yakaladı!

Erdoğan, saldırının ardından 40 farklı noktada operasyon yapıldığını ve teröristlere büyük bedeller ödendiğini vurguladı.

"Hedefimiz Terörsüz Bir Türkiye"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede bulunduğunu ifade ederek, "Bizim hedefimiz terörsüz bir Türkiye. Terörü kaynağında yok etme politikamızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Erdoğan, teröristlerin taşeron olduğunu, terörün kaynağının Suriye olduğunu belirtti ve "Gerekli adımlardan atmaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

"PYD Yalnız Kalmaya Mahkumdur"

PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin yalnız kalmaya mahkum olduğunu söyleyen Erdoğan, ABD'nin bu terör örgütlerini bir süre kullandıktan sonra bırakacağını belirtti. Ayrıca terör sorunlarının Batılı destek alma çabalarının boşuna olduğu vurgulandı.

Esad ile Görüşme Konusunda Putin'den Destek Beklentisi

Suriye ile normalleşme konusunda de değinen Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den destek beklediğini belirtti. Erdoğan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne önem verdiklerini ve bölgede kalıcı barış ve huzurun tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

"BRICS ile İlişkilerimizi Geliştirmek İstiyoruz"

BRICS zirvesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin BRICS üyesi ülkelerde kapsamlı olarak genişlemeyi istediğini belirtti ve ekonomik ortaklıkların arttığını vurguladı.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN