Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımladığı mesajda Abakay'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Milletvekili Hakan Şeref Olgun'dan Şehit Maşallah Abakay İçin Taziye Mesajı Milletvekili Hakan Şeref Olgun'dan Şehit Maşallah Abakay İçin Taziye Mesajı

ŞEHİDİN MUŞ'TAKİ BABAEVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Muş'un merkeze bağlı Sungu beldesindeki babaevine gelen askeri yetkililer, 23 yaşındaki şehidin ailesine acı haberi verdi. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın evine Türk bayrağı asıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan aile fertleri, jandarma personeli ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından teselli edildi.

Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay ve İl Müftüsü İbrahim Halil Demir de aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

ŞEHİDİN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Bekar olduğu öğrenilen şehit Abakay'ın naaşı, yarın öğle namazına müteakip Sungu Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından belde mezarlığında defnedilecek.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Maşallah Abakay'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

ŞIRNAK'TA TÖREN DÜZENLENDİ

Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından, şehit Abakay'ın naaşı Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürülerek hava yoluyla Muş'a uğurlandı.

Törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Rıfat Dönel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici ve kurum temsilcileri katıldı.

ŞEHİDİN NAAŞI MUŞ'A GETİRİLDİ

Şehit Abakay’ın naaşı, Muş Hava Meydan Komutanlığı'na getirildikten sonra tören mangası tarafından uçaktan alınarak önce babaevine, ardından Muş Devlet Hastanesi'ne taşındı. Şehit Abakay, yarın öğle namazının ardından Sungu belde mezarlığında toprağa verilecek. Törene, Muş Valisi Avni Çakır, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar ve askeri erkan katıldı.  

Kaynak: AA