‘Rahatsız olmayın, teşvik edin’ ‘Rahatsız olmayın, teşvik edin’

Dolmuş şoförlerinin ücret alırken ve para üstü verirken pervasızca bir tutum sergilediğini ifade eden Afyonkarahisarlı vatandaşlar, bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler. ODAK’a konuşan vatandaşlar, şoförlerin davranışlarının günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini ve bu pervasızca tutumların sona erdirilmesi gerektiğini vurguladılar.

SİGARA YASAĞINA UYULMUYOR

Bir diğer şikayet konusu ise dolmuşlarda sigara içilmesi yasağına uyulmaması oldu. Minibüslerde “Taşıma Araçlarımızda Sigara İçmek Yasaktır” uyarılarına rağmen, bazı şoförlerin bu kurala riayet etmediği belirterek, bu konuda yapılan uyarılara ise tepkiyle karşılık verdiklerini söylediler. Vatandaşlar, “Saygısız davranışları, sinirli halleri bir yana birde araç içerisinde sigara içiyorlar. Biraz kendilerine ve vatandaşlara saygıları olsun artık. Biz bu durumdan çok sıkıldık, araçlarını sanki ücret vermeden kullanıyormuşuz gibi tavırları var. Paramızla rezil oluyoruz resmen”  dediler.

Afyonkarahisarlı vatandaşlar, dolmuş şoförlerinin bu olumsuz tavırlarına karşı yetkililerden acil bir çözüm bekliyor. Hem sigara yasağının uygulanması hem de saygılı bir hizmet anlayışının benimsenmesi konusunda yetkililerin adım atması gerektiği belirttiler.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN