Özel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam saat 9’da tüm ışıkları yakıp söndürelim. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak."

TÜİK'İN ENFLASYON VERİLERİNE ELEŞTİRİ

Meclis'teki grup toplantısında konuşan CHP lideri Özel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranlarını da eleştirdi. Özel, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ve bu durumun dar gelirli vatandaşlara büyük bir haksızlık olduğunu vurguladı. Özel, TÜİK'in açıkladığı verilerle ilgili şunları söyledi: "Türkiye’de yoksullara dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanetle karşı karşıyayız. Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil. ENAG’a göre zam verse iki kat zam alacak TÜİK’e göre yarısı veriliyor. Tam olarak kul hakkı yemek varsa, TÜİK eliyle bu iktidarın herkese yaptığının adı da budur."

SİVAS VE ADALET ARAYIŞI

Özel, geçtiğimiz hafta Sivas'ta olduklarını ve 31 yıl önce yaşanan insanlık ayıbının yıldönümünde orada bulunduklarını belirtti. Madımak'ta katledilen 33 kişiyi anarak, adalet arayışının devam ettiğini ifade etti. "Buradan, Madımak'ta katledilen 33 canımızı ve o günden bu yana acıyı yüreğinde hisseden aileleri, davayı ilk günden itibaren büyük bir sabırla, kararlılıkla takip eden hukukçu dostlarımızı, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki canlarımızı ve o canların can dostu tüm insanlarımızı saygıyla selamlıyoruz."

MİLLİ TAKIM VE EŞİT YURTTAŞLIK VURGUSU

Özel, Milli Takım'ın başarısızlığına rağmen pes etmeyen tutumunu takdir etti ve takımın gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirtti. Ayrıca, Alevi-Sünni kardeşliğine ve eşit yurttaşlığa dikkat çekti: "Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Alevi'lerin Sünni'lerine kardeşliği. Devlet Alevilik inancını Sünnilik inancından ayırmayana kadar bu mücadelenin takibindeyiz."

ASGARİ ÜCRETE ZAM TALEBİ

CHP Genel Başkanı Özel, asgari ücretin 25 bin lira olmasını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını savundu. Hükümetin, emekliyi ve dar gelirlileri görmezden geldiğini belirten Özel, halkı zam talebi için eyleme davet etti: "Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyoruz. Türkiye bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan asgari ücret artsın, emekli maaş bir asgari ücret olsun diyorsan bu akşam 21.00'de başlıyoruz. Işıkları yakın ışıkları kapatın. Uzaydan gözükecek. Zam isteyenler bizimle birlikte olsun. Durmadık, yeni başlıyoruz. Zammı istiyoruz."

Olgun: Yargının bağımsızlığı her şeyin önündedir! Olgun: Yargının bağımsızlığı her şeyin önündedir!

Editör: Fadime Özkaran