İlk temeli 21 Eylül 2013 tarihinde atılan Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren Projesi ile polemikler bir süredir devam ediyor. TBMM’de gündem dışı söz alarak AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerine  Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren Projesinin ne zaman biteceğini soran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İlimiz Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Hani bir türkü var ya, ‘Kara tren gecikir, belki hiç gelmez’ bu türkü adeta Afyonkarahisar’ın milli marşı olmuş durumdadır” sözleriyle eleştirmişti.

ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

İYİ Partili Olgun’un bu açıklamasından hemen bir gün sonra ise AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ile Hasan Arslan ortak bir açıklama yaparak Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren Projesinin ne zaman biteceğini duyurdular. AK Parti Milletvekilleri açıklamalarında, “Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesi Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımları arasında yer alıyor. İnşallah Polatlı-Afyonkarahisar arasını kapsayan 1. Kısımın 2026 yılı içerisinde hizmete alınması hedefleniyor.”

ÖZKAYA YERİNDE İNCELEDİ

AK Parti İlimiz Milletvekillerinin bu açıklamasından saatler sonra ise İYİ Parti İlimiz Milletvekili Hakan Şeref Olgun’dan karşı açıklama geldi. Milletvekili Olgun, “Ölme eşeğim ölme yaz gelsin yonca vereyim” diyerek tepkisini dile getirdi. Milletvekili Olgun’un bu açıklamalarının hemen ardından ise AK Parti Milletvekili Ali Özkaya soluğu İscehisar’da aldı. Milletvekili Ali Özkaya, “Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren Hattı’na ait beldemiz içerisinde devam altyapı çalışmalarını yerinde inceledik.”

Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı! Tarım İl Müdürlüğü işlenmeyen araziler için çalışma başlattı!

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ