Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliğinde 18 üniversitenin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ADIM Üniversiteleri Rektörler ve 2. İdari Grup Toplantısında AFSÜ’yü, Rektör Prof. Dr. Okumuş’un yanı sıra Genel Sekreter Z. Kutay Erşen ve üniversitenin daire başkanları ve idari birim yöneticileri temsil etti. İki gün süren etkinliğin ilk gününde, üniversite temsilcileri Pamukkale Hierapolis Antik Kenti ve travertenlere düzenlenen geziye katıldı. Programın ikinci gününde ise, PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir açılış töreni gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar görüşüldü! Yapılan çalışmalar görüşüldü!

HAKİKAT IŞIĞINI YAKALAMAK

ADIM Üniversiteleri Koordinatör Üniversitesi olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Meşhur bir söz vardır bilirsiniz; ‘Barika-i hakikat müsademe-i efkârdan doğar’. Bizim bu toplantıları yapmaktaki amacımız, biraz da hakikatin ışığını yakalamak; bu anlamda üniversitelerimizin daire başkanlıkları düzeyinde, üniversite yönetiminin nasıl işlediği, idarenin gerek akademik süreçleri gerek eğitim öğretim süreçlerini gerekse toplumsal katkı süreçlerini nasıl yürüttüğü konusunda 18 üniversitenin temsilcilerinin tecrübelerinin, birikimlerinin paylaşılmasıdır.” Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da konuşmasında özetle şunları kaydetti: “ADIM Üniversitelerinin oluşturulmasında üç temel iş birliği gözetilmiş; eğitim-öğretim, bilim-teknik ve sosyal kültürel iş birlikleri. 2001 şartları gözetildiğinde bu işbirliklerine olan ihtiyaç daha fazlaymış gibi görünebilir ancak günümüz şartlarında üzerinde düşünülen her konuda iş birliği olmasının, 2001’e göre daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünmekteyim. Gelişen, değişen, dönüşen bir dünyada dijitalleşmenin, yapay zekânın ve veri analizinin gündeme geldiği bugünlerde ADIM Üniversitelerinin iş birliği yapmasının, bu alanlarda değişimi kolay yakalamasını sağlayacağına inanıyorum.”

GRUP TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından protokol sahnede bir araya gelerek PAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Yazıcı’nın okuduğu Filistin Bildirgesi’ne eşlik etti. Törenin ardından iki oturumda rektörler ve idari grup toplantıları gerçekleşti. ADIM Üniversiteleri Rektörler ve 2. İdari Grup Toplantısı yapılan genel değerlendirmenin ardından sona erdi. Üye üniversitelerin öğretim, yönetim, AR-GE ile sosyal, kültürel ve teknik gereksinimlerinin karşılanması için çalışmalar gerçekleştirilmesi; sorunlara ortak çözüm yolları üretilmesi amacıyla yapılan toplantıya, AFSÜ’nün yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İsparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi yöneticileri katıldı.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN