İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatı ve satışı yapanlara karşı düzenlenen Narkoçelik-28 operasyonlarının sonuçlarını sosyal medya hesabından duyurdu. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde ve il jandarma komutanlıklarının katkılarıyla gerçekleştirildi. 203 ekip, 642 personel ile hava araçları ve narkotik dedektör köpeklerinin destek verdiği bu kapsamlı operasyonlarda, Antalya, Ağrı, Diyarbakır, Edirne, Aydın, Erzurum, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Samsun, Aksaray, Sivas, Afyonkarahisar ve Tokat illerinde baskınlar yapıldı.

A A 20240723 35207147 35207146 N A R K O C E L I K28 O P E R A S Y O N L A R I N D A 59 S U P H E L I Y A K A L A N D I

"Operasyonlarda Neler Ele Geçirildi?"

Operasyonların sonucunda toplamda 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, 13 milyon 623 bin 127 kök kenevir ve kök skunk ile 2 milyon 2 bin 455 uyuşturucu hap bulundu. Elde edilen veriler, uyuşturucu ile mücadelenin ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

Sosyal medyada başlayan küfürleşme cinayetinde 5 gözaltı Sosyal medyada başlayan küfürleşme cinayetinde 5 gözaltı

"59 Şüpheli Yakalandı, 40'ı Tutuklandı"

Gözaltına alınan 59 şüpheliden 40'ı tutuklandı. 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, diğerlerinin işlemleri devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların amacının ülkeyi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemek olduğunu belirterek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA