Günümüzde birçok müzik klibi, şiddet, korku, cinsellik, çıplaklık, uyuşturucu kullanımı ve kaba dil gibi olumsuz içerikleri barındırıyor. Bu tür içeriklerin, gençler ve çocuklar üzerinde zararlı etkiler oluşturabileceği düşünülse de, mevcut durumda bu klipler için herhangi bir uyarı ya da ikaz bulunmuyor. Sanat dünyasında bu konuda dikkatli davranan sanatçı sayısının ise oldukça az olduğu belirtiliyor.

Japon turistleri taşıyan yolcu otobüsünün devrildiği kazada yeni detay! Japon turistleri taşıyan yolcu otobüsünün devrildiği kazada yeni detay!

YENİ DÜZENLEME ZORUNLU OLACAK

Çocukları ve gençleri bu tür olumsuz örneklerden uzak tutmak adına yetkililer harekete geçti. Yakında tüm müzik kliplerinde zorunlu olarak akıllı işaretler kullanılacak. Bu işaretler, "18 yaş altı izleyiciler için uygun olmayabilir", "Bu içerik tamamen hayal ürünüdür", "Korku ve gerilim içerir" gibi uyarılarla izleyicileri bilgilendirecek. Böylece aileler ve izleyiciler, kliplerin içerikleri hakkında daha bilinçli hale gelecek.

Uzmanlar, müzik kliplerinde kullanılan bu akıllı işaretlerin, izleyicilerin içerik hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayarak olumsuz etkilere karşı daha bilinçli bir tavır geliştirilmesine yardımcı olacağını vurguluyor. 

Kaynak: GAMZE KOÇAK