STM'nin açıklamasına göre, Boyga'nın havan mühimmatı taşıma kabiliyeti ve yüksek performansı, Afrika kıtasındaki bir ülkenin tercih sebebi oldu. İhracat sözleşmesi kapsamında Boyga'nın teslimatları bu yıl içinde tamamlanacak.

2018 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Boyga, terörle mücadele, sınır ötesi operasyonlar ve uluslararası tatbikatlarda etkin rol oynuyor. Son olarak EFES-2024 Tatbikatı'nda görev alan Boyga, hedeflerine başarıyla isabet sağlamıştı.

Aa 20240709 35097127 35097126 Muhimmat Birakan Yerli Iha Boyganin Ilk Ihracati Yapildi (1)

Özgür Güleryüz'ün Açıklamaları

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM'nin ileri mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilen Boyga'nın Türkiye'nin uluslararası alanda taktik mini İHA alanında öncü olduğunu vurguladı. Güleryüz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine kazandırdıkları diğer İHA'lar olan Kargu ve Togan'ın başarısının ardından Boyga'nın da ilk uluslararası satışını gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Boyga'nın Özellikleri ve Kullanım Alanları

Tüyler Ürperten Olay: Kesikler Ve Yanıklar! Tüyler Ürperten Olay: Kesikler Ve Yanıklar!

Boyga, özelleştirilmiş 81 milimetre havan mühimmatını hedef üzerine tam hassasiyetle bırakabilen bir platformdur. MKE işbirliğiyle entegre edilen mühimmat sistemi, Boyga'yı terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamlarında etkin bir şekilde kullanılabilir kılıyor. İHA, 30 dakika havada kalma süresine ve 3 bin metre maksimum uçuş irtifasına sahipken, 10 kilometre menzili ve 17 kilogram ağırlığıyla da taşıması kolay bir yapıya sahiptir.

Kaynak: AA