Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla, bu yılın 6 aylık döneminde 1 milyon 251 bin 796 turisti ağırladı. Doğal güzellikleri ve antik kentleriyle dikkati çeken 350 bin yatak kapasiteli Muğla, bu yıl da yerli ve yabancı çok sayıda misafiri konuk ediyor. Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ünlü destinasyonlara sahip bölgeyi tercih eden turistler arasında İngilizler yine ilk sırada yer alıyor.

A A 20240713 35130673 35130671 M U G L A Y I E N C O K I N G I L I Z L E R T E R C I H E D I Y O R

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yeryüzü cenneti olarak nitelendirdiği Muğla'nın hem Türkiye'nin hem de dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Akbıyık, kente birçok ülkeden turistin geldiğini ve misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını ifade etti.

"1 Ocak-30 Haziran döneminde kente gelen turist sayısı 1 milyon 251 bin 796'ya ulaştı. Bunun 594 bin 991'ini İngilizler oluşturdu," diyen Akbıyık, İngiltere'nin Muğla ve Türkiye için ana pazarlardan biri olduğunu vurguladı. İngiltere'yi sırasıyla Rusya, Polonya, Almanya ve Hollanda takip ediyor.

Yabancı Turist Sayısında Artış

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yabancı turist sayısındaki artışın gelecek aylarda devam etmesini beklediklerini belirtti. Geçen yıl yaklaşık 3 milyon turist ağırlayan Muğla'nın bu yıl da yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Her yıl yaklaşık 7 ila 10 milyon yerli turistin kenti ziyaret ettiğini kaydeden Akbıyık, Muğla'nın denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, antik kentleri, lüks konaklama tesisleriyle de öne çıktığını belirtti.

Muğla'nın Çekim Merkezi: Kültür, Sanat ve Spor Aktiviteleri

Muğla, yılın 12 ayı süren kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle de dikkat çekiyor. Akbıyık, "Bir önceki yıldan daha fazla turisti bu yıl ağırlamayı planlıyoruz," dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin de, Marmaris'in ana pazarının İngiltere olduğunu ve bu pazarın her yıl artarak devam ettiğini söyledi.

İngiliz ve Polonya Pazarında Artış

Esin, geçen yıl bölgeye gelen İngiliz turist sayısında artış yaşandığını ve bu yıl da artışın sürdüğünü belirtti. "Martın ilk haftası ilk uçuşlarımız İngiltere'den başladı. İlk turistlerimiz geldi ve o günden bu güne sayısal olarak artarak devam etti," diyen Esin, İngiliz ve Polonya pazarında artış olduğunu söyledi. Geçen yıla göre yüzde 12'lik bir artış yaşandığını belirten Esin, turizmde sayısal artışın yanı sıra fiyat artışlarının da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Esin, "Sayısal artış var ama harcamalara yansımıyor. Fiyatların artmış olması turizme olumsuz yansıyacak. Genel ve yerel yönetimler fiyat artışına acilen çözüm bulmalı yoksa ileriki yıllarda çok büyük sorun yaşayabiliriz," dedi.

Esin, İngiliz turistlerin önümüzdeki aylarda da bölgeye gelmeye devam edeceğini aktardı. Muğla'nın doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel etkinlikleriyle turistleri cezbetmeye devam ettiğini belirtti.

Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi! Çiftçiler tarım sigortası konusunda bilgilendirildi!

Kaynak: AA