Afyonkarahisar'da yaklaşık 143 bin öğrenci ve 10 bin 500 öğretmen yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. Eğitim-öğretim dönemiyle ilgili Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Mirac Sünnetçi, ODAK’a yaptığı özel açıklamalarda, eğitim konusunda kentte hiçbir sıkıntının olmadığını belirtti.

VALİ YİĞİTBAŞI’NIN EĞİTİME KATKILARI

Bolvadin - Çay Yolu Yıllardır Yapılmıyor, Vatandaşlar Tepkili Bolvadin - Çay Yolu Yıllardır Yapılmıyor, Vatandaşlar Tepkili

Müdür Sünnetçi, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın eğitime verdiği desteklere özel bir vurgu yaptı. "Şu an en ufak bir problemimiz yok" diyen Sünnetçi, tüm eksikliklerin Vali Yiğitbaşı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla giderildiğini belirtti. Ayrıca, Vali Yiğitbaşı’nın eğitime büyük önem verdiğini ve sürekli destek sağladığını ifade etti.

DONATIM VE KADRODA SORUN YOK

Afyonkarahisar’daki eğitim kurumlarının donatım ihtiyaçlarının 15 milyon TL’den fazla destekle karşılandığını belirten Sünnetçi, tüm eksiklerin tamamlandığını söyledi. Ayrıca, öğretmen kadrosunun %94 oranında dolu olduğunu ve ay sonunda isteğe bağlı yer değiştirme süreçlerinin başlayacağını ifade etti. Sünnetçi, "Şu an kurumlarımızda hiçbir sıkıntı yok, ihalelerimiz devam ediyor" diyerek eğitim konusunda rahat olduklarını belirtti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN/ MUSTAFA DADAK // ODAK ÖZEL