Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak operasyon sonucunda, PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında yer alan "Halil" kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş yakalandı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT'in yoğun çalışmaları ile terör örgütü PKK'nın bu yapılanması gün yüzüne çıkarıldı.

Otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 1 Ölü, 9 Yaralı Otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 1 Ölü, 9 Yaralı

A A 20240718 35170479 35170478 M I T T E N T E R O R O R G U T U P K K N I N S O Z D E I S T I H B A R A T H U C R E S I N E O P E R A S Y O N

"Halil" kod adlı Sadık Topaloğlu'nun takibi

MİT, örgütün sözde istihbarat yapılanmasında faaliyet gösteren Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş'ı tespit ederek, Sadık Topaloğlu'nu takibe aldı. Topaloğlu'nun, illegal yollarla Irak/Kandil'e geçerek istihbarat eğitimi aldığı ve bu süreçte örgüt sorumlularından "Cuma" kod adlı Cemil Bayık ile görüştüğü ortaya çıktı.

Sadık Topaloğlu'nun Türkiye'ye döndüğünde "gazetecilik" adı altında terör örgütü için bilgi topladığı ve Mehmet Savaş ile birlikte örgüt adına finansal faaliyetler yürüttükleri belirlendi. Paravan şirketler üzerinden Suriye'deki örgüt mensuplarına malzeme sağladıkları da tespit edildi.

Ortak operasyon ve sonuçları

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonu ile İstanbul'da yakalanan Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş, terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: AA