Memurların fazla mesai ücreti yeni yılda artıyor: İşte memurların fazla mesai ücreti! Memurların fazla mesai ücreti yeni yılda artıyor: İşte memurların fazla mesai ücreti!

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak "Geleceğe Nefes Cumhuriyet'e Nefes" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında, yerleşkenin toprak yapısı da zenginleştirildi. Ayrıca Etimesgut'taki, uzun yıllar tank eğitim alanı olarak kullanılan bu arazinin zorlu toprak yapısı da incelendi. Bölgedeki toprak, atık ve kimyasal maddelerin temizlenmesinin ardından zenginleştirildi.

Orman Genel Müdürlüğü ile imzalanan 102 bin ağaçlık protokol sonrası, zemine uygun her bitki özenle incelendi. MİT personeli, ağaç ve çalı dikimleri ile tohumlama safhalarında etkin bir rol üstlendi. 2017'de MİT yerleşkesinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında 3 bin ağaç dikildi ve bu sayı sonrasında 52 bin 648'e ulaştı. Bu yılın sonuna kadar toplamda 80 bin daha ağaç dikilmesi hedefleniyor.

Ağaç, çalı ve çimlerin hakim olduğu 1 milyon 400 bin metrekarelik bir alanın peyzajı tamamlandı. Bu alanın yıl sonuna kadar 2 milyon 700 bin metrekareye çıkarılması öngörülüyor. Ayrıca, yerleşkedeki toplam ağaç sayısının ise hedeflenen 130 bine ulaşması bekleniyor. AA 

Editör: Cemile Kaytan