Geçtiğimiz Şubat ayında, Afyonkarahisar’da bir kurumda iki kadına mobbing ve taciz iddiaları basına yansımıştı. Bu konuları gündeme getiren İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, valiliğe çağırılarak suçlu olduğu iddia edilen kurum müdüründen özür dilemişti. Başkan Mısırlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında bu olayı ve devamını teker teker anlattı.

“BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bu görüşmenin sonuna valilikten ayrılan Başkan Mısırlıoğlu, mağdurların kendisini arayarak iddialarını basın önünde açıklamak istediklerini belirttiklerini iddia etti. Bunun üzerine, valiye gidip durumu ileten Mısırlıoğlu mağdurların dinlenilmesini de talep ettiğini belirtti. Ardından da vali yardımcısı ve bir kamu avukatı ile mağdurlarla toplantı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Afyonkarahisar Belediyesinden Kentsel Dönüşüm Açıklaması! Afyonkarahisar Belediyesinden Kentsel Dönüşüm Açıklaması!

Konunun valilik makamında soruşturma aşamasına geldiğini belirten Başkan Mısırlıoğlu, mağdurların haklarının korunması ve iddiaların aydınlatılması için valiliğin ve kamunun yapacaklarını yakından takip edeceğinin de altını çizdi. Mağdurların susturulmaya çalışılıp çalışılmadığı, tehdit veya şantaja maruz kalıp kalmadığı gibi konuları da takip edeceğini bildirdi.

Kaynak: GAMZE KARABULUT