Bir gazetecinin, "Afyonkarahisar Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden bir tanesi ve otel bakımından da oldukça zenginiz. Afyonkarahisar’a yerli ve yabancı birçok takım yaz aylarında özellikle ikliminin uygun olmasından dolayı geliyor ve burada kamp yapıyorlar. Bu kamplara hazır mıyız belediye olarak? Sahalarımız, otellerimiz bu konuda hazırlar mı? Bir de biliyorsunuz Zafer’in kazanıldığı topraklardayız. Zafer Haftası’nda Afyonkarahisar’a herhangi bir milli takımı davet etmeniz mümkün olabilir mi? Afyonkarahisar halkını da milli takımla buluşturur musunuz?" sorusuna, Başkan Köksal şu yanıtı verdi:

"Milli takımları davet etme fikri çok güzel. Bunu mutlaka değerlendirelim. Milli takımımız, futbol takımımız, Filenin Sultanları gibi takımlar Zafer Haftası'nda çağırılırsa çok anlamlı olabilir. Sahalarla ilgili soruya gelince, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün 11 tane sahası belediyemize tahsis edildi. Belediyemiz 11 sahanın her türlü bakım giderini ve onarımını sağlıyor. Belediye bütçesinden karşılıyor ve belediye personeli oradan hizmet veriyor. Bu sahaların süresi 8 Ağustos 2024'te doluyor ve biz tekrar sahaların belediyeye tahsisi için yazılı olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bildirimde bulunduk. Yaklaşık 2 ay oldu, ancak henüz bu konuda olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Bu sahaların belediye açısından bir kazancı var mı? Yok. Aksine personel giderimiz var, bakım onarım gideri var. Ancak sırf Afyonkarahisar’da spora katkı için bu işi sürdürüyoruz."

Cfc1A8Ed 1069 4Be0 9Bcd 1181E4Aec459

ELEKTRİK BORCU VE İCRA TAKİBİ

Başkan Köksal, sahaların elektrik borcu hakkında da bilgi verdi: "Bu sahaların 2018’den bu yana ben seçilinceye kadar elektrik borcu ödenmemiş. Ödenmeyen elektrik borcu için mart ayında muhtemelen seçimi kazanacağımı anlayınca 2018’den bu yana ödenmeyen faturalar için icra takibi yapılmış. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bu icra takibi kesinleştirilmiş. Seçilince devlette devamlılık esastır diye taksitlendirme talep ettik ama tam bu esnada bütün dosyalarımız, alacaklı olduğumuz dosyalarımız ve her şeyimize haciz konuldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden de böyle bir şeyle karşılaştık. Sonra çözümlendi, protokol yapıldı ve biz 2018’den kalan borcu da taksitli halde ödüyoruz."

GELECEĞE YÖNELİK PLANLAR

Örgüt üyesini jandarma yakaladı! Örgüt üyesini jandarma yakaladı!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın spor alanındaki potansiyelini artırmak ve en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Başkan Köksal, şehirde sporun gelişimine katkı sağlamak ve milli takımları vaandaşla buluşturmak adına projeler geliştirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: FADİME ÖZKARAN