Ali Özkaya, yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un kaza sonrası yaptığı eleştirileri sert bir dille eleştirdi. Özkaya, şu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz gün Dinar ilçemizde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı kazanın ardından yayınladığımız geçmiş olsun mesajı ve bazı samimi açıklamalarımıza istinaden yapılan siyasi açıklamayı kınıyorum. İnsanların acıları henüz geçmemişken, böyle bir zamanda siyasi çıkar sağlamak için yapılan açıklamaları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

"SİYASET, ACILAR ÜZERİNDEN YAPILMAZ"

Özkaya, açıklamasında siyaset yapmanın insanların acıları üzerinden polemik yaratmak olmadığını vurguladı. Şu ifadelere yer verdi:

"Siyaset, iktidar ya da muhalefet olmakla değil, insanların acıları üzerinden tepiniyor olmakla ilgili değildir. Siyaset, hizmet ve eser üretme yoludur. Acılar üzerinden siyasi rant peşinde koşanlarla herhangi bir siyasi polemiğe girmeyeceğim."

"ORTAK ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ"

Özkaya, muhalefete yönelik eleştirilerini sürdürerek, ortak bir yol bulmanın ve birlikte hareket etmenin önemine değindi. Açıklamasında şunları ifade etti: "Acıları fırsat bilen bir muhalefetle değil de, böylesi acı bir durumda 'ortaklaşa nasıl yol izleyebiliriz, birlikte hareket ederek bu sorunları nasıl çözebiliriz' anlayışına sahip bir muhalefetle çalışma fırsatı bulsaydık, bugün her alanda çok farklı bir noktada olabilirdik."

"DİNAR’DAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Dinar’daki kazaların önlenmesi için yapılan çalışmalara da değinen Özkaya, alternatif güzergâhların belirlenmesi ve çevre yolu yapım projelerinin hayata geçirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı'na projelerin sunulduğunu belirtti. Şunları ekledi: "Dinar’daki sorunun kesin çözümü olan alternatif güzergâhları belirleyerek ve Ulaştırma Bakanlığı'na etüt projelerini yaptırdığımız çevre yolu yapımını sağlayarak, inşallah bu kazaları en aza indirmeye çalışıyoruz" dedi.

"ACILAR ÜZERİNDEN SİYASİ RANT DEVŞİRMEYECEĞİZ"

AK Partili Yurdunuseven: ‘Filistinli Mazlumların Sesi Olmaya Devam Ediyoruz’ AK Partili Yurdunuseven: ‘Filistinli Mazlumların Sesi Olmaya Devam Ediyoruz’

Ali Özkaya, açıklamasının sonunda acılar üzerinden siyasi rant devşirme yarışına girmeyeceklerini belirtti ve şunları söyledi: "Böylesi acı bir hadisenin bir daha yaşanmaması adına yoğun şekilde çalıştığımıza şahit olan hemşehrilerimize saygılarımı sunuyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha taziyelerimi sunuyor, tedavilerini yakinen takip ettiğim yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

Gvw1Py4Xeaaednl (1)

Kaynak: CEMİLE KAYTAN