Arslan, Görgöz’ün "Bebek ölümleri üzerinden siyaset yapmasının" CHP’ye yakışmadığını vurgulayarak, bu yönelimi doğru bulmadığını ifade etti.

Arslan, açıklamasında, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun İstanbul İl Sağlık Müdürü olduğu dönemde başlatılan soruşturma ve operasyonlar hakkında da detaylı bilgi verdi. Bu sürecin Eylül 2023'te başladığını belirten Arslan, şunları kaydetti: "Soruşturma, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Sağlık Bakanımız Sn. Kemal Memişoğlu İstanbul İl Sağlık Müdürü iken başladı" dedi.

"UZUN SÜREN TAKİPLERİN ARDINDAN OPERASYONA GEÇİLDİ"

Arslan, operasyonda gözaltına alınan isimlerle ilgili de dikkat çekici iddialarda bulundu. Bunlar arasında CHP ile ilişkili isimler olduğunu belirterek, özellikle CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP'li Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Renas Kılıç ve PKK ile bağlantılı olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı’ya dikkat çekti. Ayrıca, bu kişilerin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

AK Parti Milletvekillerinden Banaz-Hocalar Yolu Müjdesi! AK Parti Milletvekillerinden Banaz-Hocalar Yolu Müjdesi!

CHP TARAFINDAN ÜSTLENİLSİN

Arslan, CHP'ye çağrıda bulunarak, bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan kişilerin sorumluluğunun CHP tarafından üstlenilmesi gerektiğini söyledi. Görgöz’ün Sağlık Bakanı'na istifa çağrısı yapmadan önce kendi partisindeki sorunlara odaklanması gerektiğini belirten Arslan, "Siz önce faturayı kendinize kesin" diyerek tepkisini dile getirdi.

"TÜRKİYE, SAĞLIKTA GAYRİ AHLAKİ GİRİŞİMLERİN KARŞISINDA OLACAKTIR"

Hasan Arslan, açıklamasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti devletinin sağlık alanındaki gayri ahlaki girişimlerin karşısında kararlılıkla duracağını belirtti ve şöyle dedi: "Aziz milletimizin sağlığı her şartta devletimize emanettir. Sağlıkla ilgili her türlü gayri ahlaki girişimin karşısında olacağımızı ve bunu yapanların en ağır bedeli ödeyeceğini herkesin bilmesi gerekir" dedi.

Editör: Fadime Özkaran