AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan “Çocuklarımız ve aile kavramı bizim yumuşak karnımızdır. Bunu istismar ederek maddi bir karşılık bekleyip ailelerin duygusal hallerini kullanarak para koparmak, bununla birlikte ölümlerine neden olmak bir insanın düşebileceği en alçak seviyedir. Bu ve bunun gibi olayların müsebbipleri ile sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Milletvekili Arslan “Son yıllarda, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümleri hem aileleri hem de şahsımın da içinde yer aldığı sağlık camiasını derinden sarsan olaylar arasında yer alıyor. Bu tür olayların, yalnızca tıbbi ihmal ya da hatadan kaynaklanmadığı, aynı zamanda bazı organize suç örgütlerinin etkisiyle şekillenen bir ağın parçası olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.
Bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleri ile araştırılması, özel sağlık kuruluşlarının yenidoğan, çocuk, engelli ve yaşlılarla ilgili bakım servislerindeki uygulamaların ve mevzuatın incelenerek alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi Dr. Hasan Arslan yaptığı açıklamada çocukların en hassas noktaları olduğunu vurguladı.
“ÇOCUKLARIMIZ VE AİLE KAVRAMI BİZİM YUMUŞAK KARNIMIZDIR”
Arslan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çocuklarımız ve aile kavramı bizim yumuşak karnımızdır. Bunu istismar ederek maddi bir karşılık bekleyip ailelerin duygusal hallerini kullanarak para koparmak, bununla birlikte ölümlerine neden olmak bir insanın düşebileceği en alçak seviyedir. Bu yüzden Meclis Araştırma Komisyonunun bir üyesi olarak, özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini tüm yönleriyle araştırmak ve alınması gereken tedbirleri belirlemek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenidoğan, çocuk, engelli ve yaşlı bakımı ile ilgili mevzuat ihlalleri ve uygulama eksikliklerinin olduğu göz önüne alındığında bu tür ihmallerin, yalnızca sağlık çalışanlarının meslek ahlakını zedelemekle kalmadığını, aynı zamanda halk sağlığını da tehdit eden organize suç şebekelerinin de hedefi haline geldiğini son yaşanan olaylarda şahit olduk. Yargımız bu konuda üzerine düşeni yapmakla birlikte Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un da takipçisi olduğunu biliyoruz.”
“TOPLUMUN SAĞLIĞINA YÖNELİK HER TÜRLÜ TEHDİDE KARŞI KARARLI BİR DURUŞ SERGİLİYORUZ”
Milletvekili Arslan, “Bizler de bundan sonraki süreçlerde bunu tam anlamıyla oradan kaldırmak amacıyla kurulan komisyonda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek aziz milletimizi bu tür olaylarla karşı karşıya bırakmayacak yasal mevzuatı eksiksiz bir şekilde hazırlıyoruz. Özellikle bebek ölümleri gibi hassas konularda, hastaların ve ailelerinin yaşadığı mağduriyetlerin bir daha ortaya çıkmaması için de kılı kırk yarıyoruz. Sonuç olarak, bebek ölümleri ve özel sağlık hizmetlerinde yaşanan usulsüzlüklerin önlenmesi için yalnızca tıbbi değil, aynı zamanda hukuki ve etik bir yaklaşım benimsiyor, toplumun sağlığına yönelik her türlü tehdide karşı kararlı bir duruş sergilediğimizi kamuoyuyla paylaşıyorum” ifadeleri ile noktaladı.