Afyonkarahisar’ın en önemli tarihi ve dini yapılarından biri olarak bilinen Gedik Ahmet Paşa Camii, halk arasında İmaret Camii olarak da bilinir. Bu tarihi eserde yaşanan bir sorun, bölgedeki basın mensuplarının dikkatinden kaçmadı. Milletvekili Özkaya, bu sorunu hızlıca ele alarak çözüm sürecini başlattı.

Hızlı Müdahale ve Çözüm SüreciWhatsapp Görsel 2024 08 14 Saat 09.50.53 Ed58372E

Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret Zafer Partisi İl Başkanı Gökhan Katırcı'dan İş Dünyasına Ziyaret

Milletvekili Ali Özkaya, İmaret Camii avlusundaki taşların durumu ile ilgili basında yer alan habere anında müdahale etti. Özkaya, sorunun çözümü için Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçtiğini belirtti. Aynı zamanda Afyonkarahisar’ın hayırsever iş insanlarıyla da görüşmeler yaparak, uzmanlarla bu hayırseverleri bir araya getirdiğini ifade etti.

İmarett

Avlu Döşemesi Yeniden Yapılacak

Özkaya, yaptığı açıklamada, "Afyonkarahisarlı hayırsever iş insanı dostlarımızla görüştüm. Bugün uzmanlarla hayırseverleri buluşturduk. Projesine uygun bir şekilde haftaya çalışmalar başlayacak ve en kısa sürede tarihi ve dini mirasımız Gedik Ahmet Paşa Camii'ne yakışır bir şekilde avlu döşemesi tamamlanacaktır," dedi.

Kaynak: CEMİLE KAYTAN