Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde görev yapan makam şoförleri dahil olmak üzere tüm personele ayda 90 saati geçmemek kaydıyla saat başına 13 lira 60 kuruş ödenecek. Genel müdürlüklerde görev yapan şoförler için ise bu oran, ayda 60 saatle sınırlı olacak.

Özellikle yüksek rütbeli personellerle birlikte çalışan personele de aynı oranlarda mesai ödemesi yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer önemli kurumlarda görev yapan personel de bu düzenlemeden faydalanacak.

Çiftçilerin talepleri Bakan Yumaklı’ya iletildi! Çiftçilerin talepleri Bakan Yumaklı’ya iletildi!

FARKLI MESLEK GRUPLARINA ÖZEL DÜZENLEMELER

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele, fazla çalışmalarına karşılık izin verilemiyorsa, ayda 90 saati aşmamak üzere 12 lira 80 kuruş saatlik ödeme yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik eğitim kurumlarında çalışan idari personel ise ayda en fazla 100 saatlik fazla mesai için saat başına 21 lira 80 kuruş alacak.

YURT İÇİ GÜNDELİK ÜCRETLER DE ARTIYOR

TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları'na ödenecek yurt içi gündelik ücretler 500 liradan 715 liraya yükseldi. Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, milletvekilleri ve diğer yüksek rütbeli memurlar için bu tutar 686 lira olarak belirlendi. En alt kademedeki memurlar ise yeni yılda 600 lira gündelik alacak.

Bu düzenlemelerle birlikte 2025 yılında memurların fazla mesai ve gündelik ücretlerinde önemli artışlar gerçekleşmiş olacak.  

Kaynak: FATMA SEDA CAN